ZETApress

hírportál

Taxik a BKK-nak

Döntött a közgyűlés: a BKK-hoz kerül minden, ami taxi. Egyszerűbb, átláthatóbb lesz a taxiszolgáltatással kapcsolatos ügyintézés és szabályozás. A Fővárosi Közgyűlés délelőtti döntése értelmében módosul a Taxirendelet: ismét egy kézbe kerül a taxikkal kapcsolatos feladatellátás. Fotónk BKK / Nyírő Simon felvétele.

Januártól újra a BKK mint fővárosi közlekedésszervező látja el az összes, taxitársaságokkal és taxikkal kapcsolatos önkormányzati feladatot. Egy helyre kerülnek a hozzájárulásokkal és az előzetes igazolásokkal kapcsolatos teendők, továbbá az ellenőrzést, valamint a taxiállomás-létesítést és -üzemeltetést érintő feladatok. Emellett mindezen területeken egyértelműbbé válik a szabályozás, ezáltal egyszerűbbé válik majd az ügyintézés.

Korábban két fővárosi cég: a BKK és a Budapest Közút között oszlottak meg a taxiszolgáltatással kapcsolatos feladatok, azonban a Fővárosi Közgyűlés által ma elfogadott módosítás centralizálja az érintett tevékenységeket. A módosítás tartalmaz néhány olyan rendelkezést is, amelyek nem közvetlenül a feladatátadáshoz kapcsolódnak, hanem a gyakorlati jogalkalmazást segítik elő. 2024. január 1-től zavartalanul, de már a BKK részeként működik tovább az Asztalos Sándor úti ügyfélszolgálat – tudatta a Budapesti Közlekedési Központ.

Szóljon hozzá!