ZETApress

hírportál

OTIO kiállítás a Q-épületben

Ünnepélyes keretek között megnyitották a Magyar Innovációs Szövetség által szervezett, 32. Országos Tudományos és Innovációs Olimpia döntőjét a BME Q-épület aulájában, mely ma és holnap szabadon látogatható. A megnyitón Magyarország legeredményesebb innovatív iskoláit is díjazták.

A 32. Országos Tudományos és Innovációs Olimpia döntőjének ünnepélyes megnyitójára 09:30-kor került sor a Magyar Tudósok körútjai Q-épületben. A verseny döntőjébe jutott pályázatokat bemutató kiállítást dr. Levendovszky János, BME tudományos és innovációs rektorhelyettese nyitotta meg. Díjazták a legkiválóbb iskolákat: dr. Pakucs János, a Szervezőbizottság elnökének ismertetője után a legkiválóbb iskolák okleveleinek átadására került sor Hajnal Gabriella, a Klebelsberg Központ elnökének közreműködésével.

A kiállításon szereplő fiatalok ma 09 óra és 17:30 között, illetve holnap 09 és 13 óra között várják a kilátogató középiskolásokat, tanáraikat, szüleiket a BME Q-épület Aulájában. A kiállítás nyilvános és ingyenes. Az ünnepélyes díjátadó holnap 18:30-kor kezdődik a kopaszigáti ÖbölHáz Rendezvényközpontban.  A döntős projektekről részletek az OTIO honlapján olvashatók. A 32. OTIO a kulturális és innovációs miniszter fővédnöksége mellett, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal támogatásával, az NKFI Alap finanszírozásával valósul meg.

Szóljon hozzá!