ZETApress

hírportál

Kitüntették a BKK-t

Kerékpárosbarát Munkahely lett újra a BKK. Kerékpárosbarát Munkahely kitüntetést kapott a Budapesti Közlekedési Központ a kerékpározás munkavállalók és lakosság körében történő népszerűsítéséért – tudatták sajtósaik.

A BKK nem most először nyerte el a 2006-ban alapított elismerést, ami azt is bizonyítja, hogy a társaság aktívan részt vállal a kerékpározás vonzóvá tételében: a mindennapi munkába járáshoz és a városon belüli közlekedéshez is elérhetővé téve a kerékpározást.

Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is eredményt hirdettek a Kerékpárosbarát Település és Kerékpárosbarát Munkahely elnevezésre érdemes önkormányzatok, munkahelyek és vállalkozások körében. Az elismerő címre azok a társaságok pályázhattak, akik munkájuk során közvetlenül is találkoznak a kerékpárral közlekedők igényeivel, emellett hozzájárulnak a kerékpározás szélesebb körben történő népszerűsítéséhez, sőt, ösztönzik az egyéni autóhasználat helyett a közösségi-, illetve a nem motorizált közlekedést, azon belül is a munkahelyre történő kerékpározást. Ezek közé tartozik a Budapesti Közlekedési Központ is, amely az elmúlt időszakban végzett kampányainak, tevékenységének köszönhetően 2015 után újra elnyerte a Kerékpárosbarát Munkahely kitüntető címet. Az elismerést a társaság nevében Diószegi Ágnes, a BKK vezérigazgató-helyettese vette át Ágh Péter Építési és Közlekedési minisztériumi államtitkártól. A díjátadón egy kerékpárral is megajándékozták a társaságot.

A Budapesti Közlekedési Központ pályázatában jelentős hangsúlyt kaptak a szemléletformáló akciók. Az elmúlt években több programot is szerveztek a munkavállalók bevonásával, amivel a városi kerékpározást népszerűsítették. Ilyenek voltak a Bringás reggelik tavasszal és ősszel, a Bringázz a munkába! kampányban való részvétel, az Európai Mobilitási Hét, a Lánchíd-búcsúztató és -megnyitó közös bebiciklizés MOL Bubi kerékpárokkal, a Nők a városi kerékpározásért-akció, amelyet a Holland Nagykövetséggel közösen tartottak, illetve az I Bike Budapest felvonuláson való részvétel.

A BKK ezen kívül is számtalan módon népszerűsíti a kerékpáros közlekedést: ügyfelei körében töretlen népszerűségnek örvend a MOL Bubi szolgáltatás, melynek fejlesztése a cég fő tevékenységei közé tartozik. A vállalat minden ilyen programról és lehetőségről természetesen a munkatársakat is tájékoztatja belső és külső kommunikációs csatornáin keresztül. 2022 szeptemberében a BKK által rendezett Gyalogos-kerékpáros reggelit a munkatársaknak is meghirdették, és városnéző kerékpározást is szerveztek a kollégák részére, ahol Budapest nevezetességeit vezetett városi túrán látogathatták végig. Ehhez szükség szerint kerékpárt is biztosítottak.

A BKK székhelye előtt közterületi és épületen belüli kerékpárparkolók és MOL Bubi gyűjtőállomás áll rendelkezésre a kollégák és ügyfelek számára. Az épületben pedelec (e-bringa) töltési lehetőséget is kiépítettek, illetve öltözőket és zuhanyzókat alakítottak ki a biciklivel munkába járó munkatársak részére. A Cafeteria-keretből a dolgozók akár MOL Bubi éves bérletet is választhatnak. A BKK büszke az elnyert Kerékpárosbarát Munkahely-címre. A kerékpárosbarát példák, megoldások, tapasztalatok kitűnő mintát adnak a többi vállalkozásnak, és akár rendszerszerű fejlesztéseket is előmozdíthatnak.

Szóljon hozzá!