ZETApress

hírportál

Parlamenti gyermeknap a Kossuth téren

Parlamenti Gyereknapot rendez a hétvégén a Magyar Köztársaság kormánya. Szombaton és vasárnap óriás játszótér és egész napos színes programok várják a Kossuth térre látogató gyerekeket és szüleiket, nagyszüleiket, adta hírül a Miniszterelnöki Hivatal.

A Kossuth téren felállítandó óriási játszóházban reggel 10 órától délután 6 óráig minden korosztálynak kínálunk tartalmas, szórakoztató programokat. A legkisebbeket babajátszó várja zenesarokkal, készségfejlesztő játékokkal, labdasátorral, csúszdával. A nagyobbak kreatív asztaloknál ismerhetik meg az üvegfestés, az ékszerkészítés vagy az origami rejtelmeit.

A hagyományőrző kézműves foglalkozásokon a gyerekek kipróbálhatják a szövés, játékkészítés, agyagozás fortélyait is. A téren az ősi népi játékok is megelevenednek ezen a hétvégén: a gyerekek kipróbálhatják, hogy mit is jelent pontosan a kanálfutás, a karikahuppanás, a rúdtolás vagy a gyűrűdöfés. A parlamenti játszóház elmaradhatatlan részei a homokozó, az aszfaltrajzolás, valamint az arc- és hennafestés.

A két nap során a látogatók számára a Miniszterelnöki Hivatal lehetőséget biztosít egy rövid parlamenti sétára is ? szombaton 16 és 18 óra, vasárnap pedig 14 és 16 óra között ?, ahol a gyerekek idegenvezetők segítségével megismerhetik a Ház történelmét. A rendezvény látogatása természetesen mindenki számára ingyenes; a játékos vetélkedők, sorversenyek nyerteseit meglepetés ajándékok is várják. A részletes programok megtalálhatóak honlapjukon.

Szóljon hozzá!