ZETApress

hírportál

Idén négy Bárány Nap

Idén duplán örülhetünk a Bárány Napoknak! Az elmúlt három év sikerei után az idén már két alkalommal örülhetünk a Bárány Napoknak! A programban résztvevő éttermek augusztus 27-28-án és szeptember 24-25-én különleges bárányos ételekkel várják a vendégeiket!

Bár egyelőre a sokszor még csak szezonálisan, de egyre több helyen elérhető bárányhús egy ritkán választott fogás Magyarországon, a program célja, hogy a hazai fogyasztókkal is megismertesse és megszerettesse ezt az ízletes és fenntartható húsféleséget – tudatta Csizmazia Nóra, FERLING Kft.

A Bárány Napok célja, hogy minél több étterem kínálatában szerepeljen ez a különleges és egyelőre ritkán fogyasztott húsféle. Már több étterem csatlakozott a programhoz, de továbbra is van lehetőség arra, hogy mindkét időponthoz csatlakozzanak a vendéglátóhelyek. A már csatlakozott éttermekről és a program részleteiről a program Facebook-eseményénél tájékozódhatnak részletesen.

A program lehetőséget teremt a juh- és bárányhús termékek jó megítélésének növelésére a jelentőségük és pozitív hatásaik ismertetésének segítségével. Alkalom nyílik az előállítási mód előnyeinek hangsúlyozására, hiszen a termékek előállításának egész folyamata fenntartható, természetes és környezetkímélő. Szeretnék a programokkal elérni a juh- és bárányhús fogyasztásának növelését azok körében, akik korábban nagyon ritkán vagy soha nem fogyasztottak ilyen terméket. Fontos emellett, hogy a HORECA szektor is európai eredetű bárányhúst válasszon, ezáltal is növelhető lenne a bárányhús fogyasztása az EU-ban, így Magyarországon is.

A bárány- és juhhús nem csak egészséges, de ízletes is. A kimondottan egészséges élelmiszerek közé sorolható, hiszen olyan állatoktól származnak, amelyek kapcsolatban állnak a természettel, kint nevelkedtek és szabadon mozogtak, ezáltal jobb a zsír-összetételük. A környezetükkel összhangban élő juhok és bárányok húsa finomabb, mindemellett elkészítésük is igazán egyszerű.

Akik pedig kedvet kaptak a Bárány Napok kapcsán, hogy otthon is bárányhúsos ételt készítsenek, nem kell keresgélniük! A weboldalra látogatva számos ínycsiklandó, otthon is elkészíthető recept várja őket, illetve bővebb információkat találhatnak mind az európai bárányhús fogyasztási trendekről, mind a húsfajta fogyasztásának előnyeiről is.

A Bárány Napok egy spanyol-magyar multi promóciós program keretében kerül megrendezésre. A két ország ágazatainak együttműködése mellett lehetőség nyílik a spanyol fejlesztések megismerésére és hasznosítására, valamint a hazai eredmények spanyol kollégák számára való átadását is lehetővé teszi.

Szóljon hozzá!