ZETApress

hírportál

A 29. pályázat lezárása

A Magyar Innovációs Szövetség 29. alkalommal hirdette meg a Magyar Innovációs Nagydíj pályázatot – a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal főtámogatásával – az Innovációs és Technológiai Minisztériummal, az Agrárminisztériummal, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalával és a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarával együttműködve.

A 2021. február 10-i határidőre 69 pályázatot küldtek be a gazdasági társaságok. A legnépszerűbb szakterületek az informatika és szoftver, az agrárium és az egészségipar voltak. A Magyar Innovációs Nagydíj bírálóbizottsága, mely neves szakemberekből, professzorokból állt, testületileg, titkos szavazással hozta meg a végleges döntést, és választotta ki a 2020. év legjelentősebb innovációit:

A 2020. évi Magyar Innovációs Nagydíjban a Richter Gedeon Nyrt. részesült, a Terrosa, egy új bioszimiláris magyar gyógyszer létrehozásáért.

A 2020. évi Ipari Innovációs Díjban (ITM) az Additive Manufacturing Technologies Hungary Kft. részesült automatikus felületkezelő berendezés fejlesztéséért és gyártásáért, 3D nyomtatott alkatrészekhez.

A 2020. évi Informatikai Innovációs Díjban (ITM) a Tungsram Operations Kft. részesült a vállalat hagyományos képességeinek újrahasznosításáért innovatív területeken (Wolframszál fejlesztés, fenntartható és biztonságos élelmiszertermelés).

A 2020. évi Ipari Innovációs Díjban (NKFIH) a TEQBALL Kft. részesült a TEQ LITE, a tömeg-gyártható, összecsukható Teqball asztal létrehozásáért.

A 2020. évi Agrár Innovációs Díjban (AM) a KITE Zrt. részesült Precíziós Gazdálkodási Rendszere (PGR) létrehozásáért.

A 2020. évi Környezetvédelmi Innovációs Díjban (AM) a MOL Nyrt. részesült Co-Processing eljárásáért, mely biológiai eredetű és fosszilis hulladék alapanyagok együttes átalakítását jelenti gázolajokká.

Az SZTNH 2020. évi Innovációs Díjában a Hagyó Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. részesült a számos szabadalommal védett univerzális lepárló berendezéséért, mely aromaprofilra kifejlesztett számítógépes vezérléssel rendelkezik.

Az MKIK 2020. évi Innovációs Díjában a Graboplast Padlógyártó Zrt. részesült különleges tulajdonságú padló fejlesztésekért (önfertőtlenítő felületű közületi padló, tömör és habszerkezetű rétegekből felépülő versenysportpadló).

A Magyar Innovációs Szövetség egyidejűleg hirdette meg a 2020. évi Startup Innovációs Díjat, melyben a Femmetex Hungary Kft. részesült a this is Redy intim női alsóneműért.

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alap terhére egyedi döntés keretében a Magyar Innovációs Szövetség kilencmillió forintot nyert el, melyből a Magyar Innovációs Nagydíj pályázat lebonyolításának és szervezésének költségeit finanszírozta – tudatta Garay Tóth János kommunikációs igazgató.

Szóljon hozzá!