ZETApress

hírportál

Nagydíj-pályázatok

Felhívást tett közzé a Magyar Innovációs Szövetség a 2020. év legjelentősebb innovációs teljesítményének elismerésére – tudatta dr. Antos László, a MISZ ügyvezető igazgatója.

A Magyar Innovációs Alapítvány – a Magyar Innovációs Szövetséggel közösen – a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal főtámogatásával, az Innovációs és Technológiai Minisztérium, az Agrárminisztérium, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala és a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara támogatásával, 29. alkalommal hirdeti meg a Magyar Innovációs Nagydíj-pályázatot.

A 2020. év legjelentősebb innovációs teljesítményét elismerő Magyar Innovációs Nagydíj mellett a kiemelkedő innovációs teljesítmények további, összesen nyolc kategóriában kaphatnak díjat:

a 2020. évi Ipari Innovációs Díj,
a 2020. évi Informatikai Innovációs Díj,
a 2020. évi Agrár Innovációs Díj,
a 2020. évi Környezetvédelmi Innovációs Díj,
a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala Innovációs Díja,
a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Innovációs Díja,
Alapkutatástól a piacig 2020. évi Innovációs Díj (NKFIH).

A legeredményesebb, 2018. január 1-je után alapított innovatív startup vállalkozás a Magyar Innovációs Szövetség 2020. év legjobb startup vállalkozása díját nyeri el. A díjak ünnepélyes átadására 2021 áprilisában kerül sor.

A pályázaton azok a Magyarországon bejegyzett vállalkozások, illetve szervezetek vehetnek részt, amelyek a 2020. évben kiemelkedő műszaki, gazdasági innovációs teljesítménnyel (új termékek, új eljárások, új szolgáltatások értékesítése, stb.) jelentős üzleti hasznot értek el. Az innováció kiindulási alapja tudományos kutatás, műszaki-fejlesztési eredmény, szabadalom, know-how alkalmazása, technológia-transzfer, stb. lehet.

A bírálóbizottság a Magyar Innovációs Alapítvány Kuratóriuma által felkért tudósokból, vezető gazdasági szakemberekből áll, elnöke: dr. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter.

A bírálóbizottság az innovációból 2020-ban elért eredmény/árbevétel, és egyéb műszaki, gazdasági előnyök mellett, az innováció eredetiségét, újszerűségét, és társadalmi hasznosságát, valamint a pályázat kidolgozottságának színvonalát is értékeli.

A bírálóbizottság által meghozott döntés végleges, fellebbezésnek helye nincs. Előző Innovációs Nagydíj-pályázatokon díjazott innovációval újból pályázni nem lehet. Beadási határidő: 2021. február 10-e szerda 15 óra. A nevezéshez szükséges dokumentumok:

Egyoldalas összefoglaló, amely a weboldalon tölthető ki.

Részletes leírás a megvalósításról, az innovációból elért piaci, illetve gazdasági eredményről (árbevétel/eredmény, piaci részesedés növekedése, stb.), valamint arról, hogy külső (pályázati) forrás mennyiben segítette az innovációs teljesítmény elérését, összesen maximum 10 A/4-es oldalon.

Referenciák igazolása (szakvélemény, vevők véleménye, fotó, videofilm, szakcikk, stb.).

Nyilatkozat a közölt adatok, információk, valamint a szellemi tulajdonvédelmi jogok hitelességéről. A részletes leírást és a nyilatkozatot pdf formátumban kell feltölteni a weboldalra.

Szóljon hozzá!