ZETApress

hírportál

Online konferenciák

Olasz-magyar agrár-élelmiszeripari rendezvényeket szervez a Gróf Széchenyi Család Alapítvány digitális formában – tudatta Sárréti Anita PR menedzser.

A Gróf Széchenyi Család Alapítvány két különleges rendezvényt szervez az online térben: a Magyarországi Olasz Kereskedelmi Kamarával együttműködésben jön létre a Focus Lunch: az agrár-élelmiszeripari ágazat állami finanszírozási lehetőségei elnevezésű rendezvény, a MARCO POLO G.E.I.E. közreműködésével pedig az Ismeretek és ízek: a földtől az asztalig című esemény valósul meg.

November 24-én kedden és 27-én pénteken online formában mutatják be az olasz-magyar vállalkozói közösség aktuális témáit. Széchenyi Tímea, a Gróf Széchenyi Család Alapítvány kuratóriumi elnöke elárulta, milyen céllal rendezik meg idén rendhagyó módon online az eseményeket: A Gróf Széchenyi Család Alapítvány küldetése többek között a nemzetközi kapcsolatok hatékony ápolása, az agrárterületek, gasztronómia, kereskedelem, gazdaság megismertetése. Gróf Széchenyi Pál, földművelési-, ipari- és kereskedelmi miniszter (Gróf Széchenyi István kisebbik bátyja) hagyatéka, öröksége, ami a mai Széchenyiek vezetője. Szeretnénk a hagyományunkkal építeni, gazdagítani a magyar nemzetet, ahogy azt elődeink tették. Az ifjúság széles körben való megismertetése a gasztronómiával, az agráriummal, annak szakképzésével.

A Focus Lunch: az agrár-élelmiszeripari ágazat állami finanszírozási lehetőségei című előadásra holnap 11 órakor sor. A rendezvény programja:

11:00 Magyarország Agrárminisztérium delegáltjának köszöntő beszéde
11:15 Francesco Mari, a MOLK elnöke nyitóbeszéde és üdvözlése
11:30 Széchenyi Tímea köszöntő beszéde a Gróf Széchenyi Család Alapítvány nevében
11:40 Daniele Urbano, a Kamara Ho.Re.Ca koordinátora köszöntője
11:50 A meghívott vállalkozók rövid köszöntője és bemutatkozása
12:30 Az ágazatban elérhető finanszírozási lehetőségek ismertetése: Rolling Consulting Kft. és Weidel Walter, a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat Pest megyei vezetője
13:15 Kérdések és válaszok
13:30 Záró köszönetnyilvánítások és a rendezvény lezárása

A rendezvényen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, mely idekattintva érhető el. A Zoom Meeting esemény linkje idekattintva található. További információkért forduljon a szervezőkhöz bizalommal a marketing@cciu.com emailcímen vagy a +36-70-886-6762 mobilszámon!

Az Ismeretek és ízek: a földtől az asztalig elnevezésű konferenciára pedig 27-én pénteken 11-kor csatlakozhatnak az érdeklődők. A rendezvény programja:

11:00 Magyarország Agrárminisztérium delegáltjának köszöntő beszéde
11:10 Dr. Solti László, az Agrármérnöki Egyetem rektorának köszöntő beszéde
11:20 Széchenyi Tímea: a Gróf Széchenyi család agrárszektorhoz való kötődése
11:35 Francesco Mari, a Magyarországi Olasz Kereskedelmi Kamara elnöke: az olasz-magyar kapcsolatok a szektorban; az olasz termékek fontossága a magyar piacon
11:50 Puskás Nikolett dietetikus, NEST-ON: a mediterrán diéta bemutatása és annak előnye
12:05 Pizzoccheri Anna, HUNDLAND-FARM Kft: kudarc, haszon és öröm a vállalkozásban
12:20 Martignago Ferdinando, Marco Polo G.E.I.E.: ismeret és képzés, mind az agrár-élelmiszeripari-, borgasztronómiai-, turisztikai- és a wellness területeken; lehetőségek az olasz-magyar szakmai kapcsolatokra
12:40 A résztvevők és a média kérdései
13:00 Záró köszönetnyilvánítás és a rendezvény lezárása

A rendezvényen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, mely idekattintva érhető el. A Zoom Webinar esemény linkje idekattintva található. További információkért forduljon a szervezőkhöz bizalommal a marketing@cciu.com emailcímen vagy a +36-70-886-6762 mobilszámon!

A Magyarországi Olasz Kereskedelmi Kamara egy 1992-ben Budapesten alapított, 1998 szeptembere óta az olasz kormány hivatalos elismerésével működő privát szövetség, amely mintegy 200 tagvállalatból álló olasz-magyar vállalkozói közösség találkozási helyeként szolgál, elősegítve annak integrációját és fejlődését.

A Kamara fő célja a közös problémák meghatározása és a közös érdekek képviselete a két ország illetékes hatóságainál és intézményeinél. Közreműködése a gazdasági, kereskedelmi kapcsolatok, főképpen az Olaszország és Magyarország közötti kommunikációs infrastruktúra fejlesztésére valamint a kis- és középvállalatok támogatására irányul.

Meggyőződésük, hogy az olasz gazdaságot jellemző kis- és középvállalkozások fontossága központi szerephez jut a magyar gazdaságban is. Ehhez a folyamathoz szeretnének hozzájárulni, olyan olasz vállalkozások működési lehetőségeinek elősegítésével, melyek szeretnének nemzetközivé válni, és ehhez a törekvésükhöz Magyarországot tartják ideális partnernek. Ugyanakkor a Magyarországi Olasz Kereskedelmi Kamara, az olasz kamarai rendszer tagjaként, az olasz piacra való nyitás lehetőségét teremti meg a magyar vállalkozók számára. Tagvállalataik számára hozzáférhetőek a világ 55 országában összesen 81 külföldi olasz kereskedelmi kamara (Assocamerestero) információi és szolgáltatásai.

A Kamara elő kívánja segíteni a tapasztalatok és üzleti lehetőségek cseréjét, illetve egyesítését, amire kivételesen jó alkalmat szolgáltatnak a társasági rendezvények. A Kamara, a tagvállalatai által kínált tanácsadásnak köszönhetően, széleskörű szolgáltatások rendszerét alakította ki mindazon magyar vállalatok számára, amelyek Olaszországban szeretnének működni, s valamennyi olasz vállalkozás számára, amelyek gazdasági és kereskedelmi tevékenységet szeretnének indítani Magyarországon.

Szóljon hozzá!