ZETApress

hírportál

Pályázati projektzáró

Befejeződött a 28. Magyar Innovációs Nagydíj-pályázat – tudatta Garay Tóth János, a MISZ kommunikációs igazgatója.

A Magyar Innovációs Szövetség 28. alkalommal hirdette meg a Magyar Innovációs Nagydíj pályázatot – a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal főtámogatásával – az Innovációs és Technológiai Minisztériummal, az Agrárminisztériummal, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalával és a Valor Hungariae Zrt-vel együttműködve.

A 2020. február 12-i határidőre 46 pályázatot küldtek be a gazdasági társaságok. A legnépszerűbb szakterületek, villamosipar, energetika, illetve az informatika és szoftver voltak. A neves szakemberekből, professzorokból álló bírálóbizottság, Birkner Zoltán, az NKFIH elnökének vezetésével március 3-án testületileg, titkos szavazással hozta meg a végleges döntést, és választotta ki a 2019. év legjelentősebb innovációit:

2019. évi Magyar Innovációs Nagydíjban a 3DHISTECH Kft. részesült a digitális patológiai diagnosztika céljára kifejlesztett Pannoramic termékcsaládért.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium 2019. évi Ipari Innovációs Díjában a BorsodChem Zrt. részesült az MDI, poliuretán alapanyag gyártási folyamatának komplex fejlesztéséért.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium 2019. évi Informatikai Innovációs Díjában az Oncompass Medicine Hungary Kft. részesült az Oncompass precíziós onkológiai döntéstámogató eljárásért.

Az Agrárminisztérium 2019. évi Agrár Innovációs Díjában a Veresi Paradicsom Kft. részesült mesterséges megvilágítású, hidrokultúrás rendszerben megvalósított téli termesztésért.

Az Agrárminisztérium 2019. évi Környezetvédelmi Innovációs Díjban a ThalesNano Energy Zrt. részesült a H-Genie? magasnyomású laboratóriumi hidrogén generátor berendezésért.

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal Alapkutatástól a piacig 2019. évi Innovációs Díjában a Femtonics Kutató és Fejlesztő Kft. részesült az élvonalbeli idegtudományi kutatások céljára kifejlesztett világszínvonalú magyar mikroszkópért.

A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala 2019. évi Innovációs Díjában az Agrártudományi Kutatóközpont Növényvédelmi Intézete részesült a 25 éves CSALOMON Csapdacsalád újdonságaiért.

A Valor Hungariae Zrt. és a Magyar Innovációs Szövetség 2019. évi Startup Innovációs Díjában a Fitpuli Kft. részesült a Fitpuli tudományos alapú digitális munkahelyi egészségprogramért.

A 2019. évi innovációs nagydíjasról készült fenti spotot eddig több mint 130 ezret tekintették meg. A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alap terhére egyedi döntés keretében a Magyar Innovációs Szövetség kilencmillió forintot nyert el, melyből a Magyar Innovációs Nagydíj pályázat lebonyolításának és szervezésének költségeit finanszírozta.

Szóljon hozzá!