ZETApress

hírportál

Őszi ízek advent előtt

Varázsoljuk az asztalra az ősz ízeit! Íme két egyszerű és népszerű recept, melyet Aranyi Péter, az One On One Kommunikáció pr és kommunikációs tanácsadója javasol.

Bár már az adventi időszak az ajtón kopogtat, érdemes kiélvezni az ősz utolsó napjait. Ehhez célszerű segítségül hívni a gasztronómiát, amely tökéletes lehetőséget biztosít arra, hogy elmerüljünk az évszakra jellemző illatokban, színekben és aromákban.

A sütőtökrémleves az ősz egyik slágere. Ha valaki szeretné elkészíteni egyszerűen, akkor nincs más dolga, mint megvenni a hozzávaló sütőtököt és kis időt rászánni az előkészítésére. Ezen kívül szükség van még egy leveskockára, valamint egy 200 ml-es főzőtejszínre. – Elkészítéséhez először ki kell szedni a magokat a sütőtökből, majd a belsejét nagyobb darabokra felvágjuk. Ez követően forralásban lévő vízbe tesszük a húsleves kockával együtt. Addig forraljuk még nem puhul, majd beleöntjük egy turmixgépbe, hogy egy sima, lágy textúrájú mixet kapjunk. Ezután visszatesszük forralni, de még hozzáadjuk a főzőtejszínt. 4-5 percig forraljuk, majd levesszük a tűzhelyről. Ízlés szerint levesgyönggyel, magvakkal lehet díszíteni a tetejét – hangsúlyozta Fazekas Imre, a Sage termékmenedzsere.

A sütőtökös brownie remek délutáni nassolni-valónak bizonyulhat. Elkészítéséhez a következő hozzávalókra van szükség:

250 g sütőtökpüré (sütőben puhára sütött, majd pürésített sütőtökből)
150 g étcsokoládé
120 g vaj
150 g cukor (lehet barna cukor is)
2 tojás
100 g liszt
30 g kakaópor
1 tk sütőpor
1 tk fahéj
csipet só

A sütőtökös brownie elkészítéséhez először előkészítjük a sütőtököt: meghámozzuk, felkockázzuk, majd 180 °C-on puhára sütjük, és botmixerrel krémes pürét készítünk belőle. Közben az étcsokoládét és a vajat vízgőz felett (vagy mikróban) lassan megolvasztjuk, majd simára keverjük és hagyjuk kicsit hűlni. A tojásokat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a sütőtökpürét, majd beleforgatjuk a csokoládés-vajas keveréket. Egy külön tálban összekeverjük a lisztet, a kakaóport, a sütőport, a fahéjat és a sót, majd fokozatosan beleforgatjuk a nedves masszába. Az így kapott tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 180 °C-on 25-30 percig sütjük, amíg a közepe még enyhén szaftos marad. – Végül hagyjuk kihűlni, felszeleteljük, és ízlés szerint megszórjuk porcukorral vagy kínáljuk vaníliafagylalttal! – tette hozzá a termékmenedzser.

A Sage szakértelmével

A krémleves elkészítéséhez javasoljuk a the Fresh & Furious asztali mixert. A készülék használható aprításhoz, keveréshez, ételek előkészítéséhez, jég darabolásához és zöldség-, gyümölcsitalok készítéséhez. További infó idekattintva olvasható.

A brownie elkészítéséhez pedig the Combi Wave 3 in 1 kombi sütőt javasoljuk. Az inverteres mikrohullámú sütő segítségével megolvaszthatjuk a vajat és a csokoládét, a légkeverés pedig egyenletesen süti át a tészta minden egyes részét. Emellett grillsütőként is használható a készülék, valamint a Fast Combi funkció lehetővé teszi az ételek gyors elkészítését a kombinált sütési módok használatával. További infó idekattintva olvasható.

A Sage márka

A Sage márka 2018-ban váltotta fel a Catler márkanevet, de az innovációs és gyártási háttér nem változott. A prémium kialakítású kisháztartási gépek hazája továbbra is Ausztrália, azon belül a Breville-csoport, amely minden egyes készülék megalkotásakor a hosszú élettartamot és a vásárlók használat közbeni maximális komfortérzetét tartja szem előtt. Ez teszi a Sage készülékeket időtállóvá és klasszissá, legyen szó grillezésről, mixelésről vagy kávéfőzésről.

Szóljon hozzá!