ZETApress

hírportál

Női póló a Margitszigeten

Bemutatkozik a címvédő női vízilabda-válogatott: jövő héten kezdődik a Vodafone Kupa. Az Európa-bajnoki címvédő magyar női vízilabda-válogatott nyári felkészülése során a Vodafone Kupán mutatkozik be a nagyközönség számára. Fotóink Madar Dávid / MVLSZ felvételei.

A tornát négy ország: Magyarország, az Egyesült Államok, Ausztrália és Japán részvételével június 27-szerdától 29-én péntekig rendezik a margitszigeti Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában ? tudtuk meg a délelőtti helyszíni sajtótájékoztatón. A Vodafone Kupa idén nyáron a július 14-e szombat és 27-e péntek közötti barcelonai vízilabda Európa-bajnokságra való hangolódás jegyében zajlik, amelyen bemutatkozik a hazánkat képviselő női válogatott keret. Férficsapatunk Eb-felkészüléséről idekattintva olvashatunk. Tegnap este a Duna Arénában 12:5-re (3:1, 1:1, 5:2, 3:1) győzték le az ausztrálokat.

A nemzetközi felkészülési tornát június utolsó hetében rendezik, az ellenfelek között találjuk az olimpiai-, világ- és Európa-bajnok Egyesült Államokat, valamint Ausztrália és Japán válogatottját. ? Megtiszteltetésnek tekintjük, hogy a nagy nemzetközi megmérettetések főpróbájaként számon tartott Vodafone Kupa keretében, a világ elitjébe tartozó válogatottak meghívásával járulhatunk hozzá a magyar csapat Eb-felkészüléséhez ? nyilatkozta Beck György, a Vodafone Magyarország Zrt. elnöke. ? A hazai vízilabdások példa értékű eredményeit szinte kivétel nélkül mindenki elismeri, és ahogyan a vízilabda sportban a sportolóink, úgy az üzleti életben a Vodafone is a világszínvonalú minőségét tekinti elsődlegesnek ? tette hozzá a telekommunikációs vállalat képviselője, az MVLSZ társelnöke.

A női vízilabda-válogatott címvédőként utazik Barcelonába, miután 2016-ban megnyerte a belgrádi kontinensviadalt. A csapat felkészülésében két rangos nemzetközi torna szerepel, amelynek első állomása a hazai pályán rendezett Vodafone Kupa. ? Azért is választottam tengerentúli ellenfeleket a Vodafone Kupára, hogy ha esetleg nem játszunk a Világliga Szuper-döntőjében, ami végül bekövetkezett, akkor se teljen el úgy a nyár, hogy a csapat, a bekerülő fiatalok ne tapasztalják meg testközelből a nemzetközi trendet. Feltétlen hasznos meccsek lesznek ezek az Európa-bajnokságra, ahol több riválisunk is ilyen stílusban vízilabdázik ? fogalmazott Bíró Attila, a női válogatott szövetségi kapitánya.

Keszthelyi Rita csapatkapitány arról beszélt, hogy sok az új arc a csapatban, épp ezért ő megpróbál minden edzésen mással passzolgatni, vagy egykapuzni. ? Szépen haladunk előre az összeszokást tekintve, minden mérkőzéssel egyre jobban össze fog kovácsolódni a társaság! ? nyilatkozta. Gurisatti Gréta, a csapat játékosa, is rendkívül motivált. ? Az év legfontosabb eseménye egyértelműen a barcelonai Európa-bajnokság lesz, nekünk addigra, vagyis július közepére kell csúcsformában lennünk. A Vodafone Kupa kiváló alkalom arra, hogy lemérjük, hol tartunk, de miután hazai közönség előtt játszunk, nagyon odatesszük majd magunkat minden meccsen, hiszen ez a legkevesebb, amit megérdemelnek a szurkolóink ? mondta.

A Vodafone Kupára a belépés ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a Magyar Vízilabda Szövetség honlapján lehet. A jövő heti Vodafone Kupa mérkőzései:

1. forduló, június 27-e szerda
17:00 Ausztrália ? USA
18:30 Magyarország ? Japán
2. forduló, június 28-a csütörtök
17:00 USA ? Japán
18:30 Magyarország ? Ausztrália
3. forduló, június 29-e péntek
18:45 Japán ? Ausztrália
20:15 Magyarország ? USA

A női válogatott Európa-bajnoki kerete

Kapusok: Gangl Edina (UVSE), Kasó Orsolya (FTC), Tóth Eszter (BVSC). Mezőnyjátékosok: Csabai Dóra (UVSE), Garda Krisztina (Dunaújváros), Gurisatti Gréta (Dunaújváros), Gyöngyössy Anikó (BVSC), Horváth Brigitta (Dunaújváros), Illés Anna (Berkeley, amerikai), Keszthelyi Rita (UVSE), Kövesdi Vivien (FTC), Leimeter Dóra (BVSC), Máté Zsuzsanna (BVSC), Parkes Rebecca (UVSE), Szilágyi Dorottya (Dunaújváros), Szűcs Gabriella (UVSE). Kereten kívül együtt készül a csapattal: Lekrinszki Gina (Szentes), Rybanska Natasa (Szentes), Utassy Kata (BVSC). A játékosok klubjaként azt a csapatot jelölték meg, amelyből kiharcolták a kerettagságot.

A Voriafone-ról

A Vodafone Csoport a világ egyik vezető telekommunikációs szolgáltatójaként széleskörű szolgáltatásokat nyújt, beleértve hang-, üzenet-, adat- és vezetékes kommunikációt. A Vodafone Csoport 25 országban van jelen mobilszolgáltatásaival, és további 47-ben rendelkezik partnerhálózattal, valamint 18 piacon kínál vezetékes szolgáltatásokat. 2017. december 31-ei állapot szerint a Vodafone Csoport közel 530 millió mobil-, illetve közel húszmillió vezetékes széles-sávú szolgáltatást igénybe vevő ügyféllel rendelkezik, beleértve Indiát, illetve a Vodafone vegyesvállalatainak és társvállalatainak összes ügyfelét is. A Vodafone Magyarország Zrt. 1999. november 30-án kezdte meg magyarországi működését. A Vodafone Magyarország integrált technológiai szolgáltató, amelynek portfóliójában a mobilkommunikációs, mobilinternetes és széles-sávú adatszolgáltatások egyéni és üzleti felhasználók számára egyaránt megtalálhatók.

1 hozzászólás

  1. A 9 pontos amerikai lányok nyerték meg a Vodafone Kupát a 6 pontos magyarok, a 3 pontos ausztrálok és a 0 pontos japánok előtt a Margitszigeten. Eredmények:
    1. forduló június 27-e:
    Egyesült Államok ? Ausztrália 14-4 (1-0, 6-0, 4-2, 3-2)
    Magyarország ? Japán 20-8 (6-1, 6-5, 5-2, 3-0)
    2. forduló június 28-a:
    Egyesült Államok ? Japán 18-6 (4-1, 5-2, 5-2, 4-1)
    Magyarország ? Ausztrália 9-8 (1-2, 3-2, 2-3, 3-1)
    3. forduló június 29-e:
    Ausztrália ? Japán 14-9 (3-3, 3-0, 5-2, 3-4)
    Egyesült Államok ? Magyarország 12-3 (3-1, 2-0, 3-1, 4-1)