ZETApress

hírportál

Előny a Fradinál

FradiörömZsúfolásig megtelt a Komjádi Uszoda a férfi vízilabda bajnokság döntőjének első mérkőzésére, az FTC?Szolnok összecsapásra tegnap délután. Még a lépcsőkön is szorongtak szurkolók ? tudtuk meg Takács Gábortól.

A címvédő Szolnok kezdett jobban. Előbb Mezei Tamás, majd Bátori Bence lőtt gólt. Varga Dénes szépített a zöld-fehéreknél, majd Prlainovic találatával újra kettővel vezetett a vendégcsapa (1:3). A játékrészt az FTC zárta góllal, miután Varga Dénes másodszor is beköszönt (2:3).

A második negyedet két ötméteres nyitotta. Előbb Prlainovic értékesítette a vendégekét (2:4), majd Stefan Mitrovic a Ferencvárosét (3:4). A Szolnok Milos Cuk révén visszaállította a kétgólos különbséget (3:5). Az uszodába élesen besütő nap mindkét csapat játékosait zavarhatta, talán ezért a szokásosnál gyakrabban találták el a kapufát.. A ferencvárosi Slobodan Nikic túltette magát a természeti problémán és gyönyörű gólt lőtt centerből, majd a kétszeres olimpiai bajnok Madaras Norbert találatával egyenlített a Fradi. Így a nagyszünetben 5:5-re állt a meccs.

A harmadik nyolc perc elején Varga Dénes harmadik góljával először vezetett a házigazda (6:5). Ezután az FTC nagyon elkapta a fonalat. Gyors egymásutánban Jansik Szilárd, Slobodan Nikic és Stefan Mitrovic is bevette a válogatott Nagy Viktor kapuját. A zöldek ezzel 9:5-re elhúztak. A Szolnok természetesen nem adta fel. Zalánki Gergő lőtt gólt, majd Younger csökkentette a Tisza-partiak hátrányát.

9:7-es Fradi vezetéssel kezdődött az utolsó játékrész. Mitrovic harmadik találatával 10:7-re alakította az állást. Kevesebb, mint 4 perc volt hátra a mérkőzésből, amikor Prlainovic faragott a vendégek hátrányán (10:8). A Fradi azonban rátett még egy lapáttal: Vámos Márton és Varga Dénes találata után ismét négy volt közte (12:8). Ezzel eldőlt a finálé első találkozója. Younger még szépített, a Fradi így 12:9-re nyert egy színvonalas és remek hangulatú mérkőzésen. Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc második felvonását 16-án szerdán 19 órakor rendezik Szolnokon.

1 hozzászólás

  1. A vízilabda döntő 2. mérkőzését is az FTC nyerte. Ma este Szolnokon a várt nagy küzdelem elmaradt, a Fradi magabiztosan győzött 14:9-re, így már csak egy győzelemre van szüksége a bajnoki aranyéremhez. A finálé 3. összecsapását május 19-én szombaton 15 órakor rendezik a Komjádi Uszodában.