ZETApress

hírportál

Az év sportolói januárban

60. Az év sportolója gála 2018.01.11.December 15-én pénteken elkezdődött az internetes szavazás az év sportolóira. Az MSÚSZ-tagok december 31-én vasárnap 24 óráig küldhetik el szavazataikat. Az idén már 11 kategóriában lehet szavazni. Jómagam már tegnap este leadtam a szavazataimat.

Az MSÚSZ elnöksége úgy döntött, hogy Az év csapata kategóriát két részre osztva, külön kategóriában díjazza a klasszikus csapatsportok és az egyéni sportágak csapatversenyeinek legkiválóbb csapatait. Mindez az elmúlt évek tapasztalatai, s a magyar sport növekvő számú nemzetközi sikerei miatt tűnik indokolt lépésnek, így ezentúl nem kell majd összehasonlítani például a kajakos egységeket a kézilabdacsapatokkal, és így tovább.

Az MSÚSZ elnöksége 11 kategóriában ? Férfi sportoló, Női sportoló, Klasszikus csapat, Egyéni csapat, Edző és szövetségi kapitány, Férfi focista, Női focista (eddig őt az MLSZ jelölte ki, mostantól róla is mi sportújságírók döntünk), Fogyatékos férfi, Fogyatékos nő, Fogyatékos csapat, Fogyatékosok edzője ? tízes jelöltlistát állított össze. Az év góljára az M4 Sport honlapján voksolhatnak a szurkolók. Az MLSZ Életműdíjasát a labdarúgó-szövetség, az MSÚSZ-MOB Életműdíjasát pedig a két szervezet együtt jelöli ki.

A 60. M4 Sport ? Az Év Sportolója 2017 díjátadó gálát a 2016-tól hagyományos, az esemény rangjához méltó helyszínen, élő televíziós közvetítés keretében 2018. január 11-én, csütörtökön 19:30 órától a Nemzeti Színházban rendezi meg a Magyar Sportújságírók Szövetsége. A legutóbbi (2017. január 12-ei) díjazottakról idekattintva olvashatunk. A gála sajtótájékoztatója január 4-én csütörtökön 11 órakor lesz a Nemzeti Színházban, amelyen alfabetikus sorrendben ismertetik, hogy az egyes kategóriákban kik kerültek be az első három közé. A gálára ők kapnak majd meghívást.

3 hozzászólás

  1. Az év sportolóira eddig több mint 250-en szavaztak, a voksolást meghosszabbítottuk az eseményt felvezető sajtótájékoztató kezdetéig, azaz 2018. január 4-én csütörtökön 11 óráig.

  2. Főszerkesztő Úr, Ön kire adta le a szavazatát? A győztesek között volt?

  3. Tisztelt Nagy Károly Úr! Az év sportolója választáson több-kevesebb sikerrel bejöttek a győztesekre leadott szavazataim, de néhány esetben másokat jobbnak tartottam.