ZETApress

hírportál

Világligára gyúrnak a fiúk

FérfipólóElsősorban a tapasztalatszerzés a célja a magyar vízilabda-válogatottnak a világligában, amelyben kedden Hollandia vendégeként játssza első mérkőzését. Märcz Tamás szövetségi kapitány kissé speciális felkészülést tartott a hétvégén, ugyanis először 11, majd ma délelőtt további öt játékossal kiegészülve gyakorolt.

Hollandiába már egy olyan keret utazik, amely a tegnapi Bajnokok Ligája- és Eurokupa-mérkőzéseken szerepelt csapatok pólósaiból áll össze. ? Nehéz mérkőzésen, de győzni szeretnénk Hollandiában, ez jó bemutatkozás lenne a világligában ? mondta délben a szövetségi kapitány a BVSC Uszodában rendezett sajtó-nyilvános edzésen, ahol a leginkább fiatalokból álló keret Kanadával játszott barátságos mérkőzést. ? Ezek a játékosok másfél hónappal ezelőtt már dolgoztak velem, a kanadai csapat nagyon jó kis mérce nekik ? mondta a tréner hozzátéve, a végcél a nyári barcelonai Európa-bajnokság, így a világligában ? amelyben a hollandok mellett a spanyolokkal játszik majd a csapat ? inkább a tapasztalatgyűjtés a cél. ? Szeretnénk természetesen itthon és idegenben is jó meccseket játszani, folyamatosan be fogom vetni a fiatalokat! ? jegyezte meg Märcz Tamás.

A szövetségi kapitány hangsúlyozta, szeretné, ha a június közepén kezdődő Eb-felkészülésre már összeállna a csapat. ? A keretet egyelőre keresgélem, de az a cél, hogy a munkában is tudjunk haladni. Ez a mostani, a hollandiai az első tétmeccse egy megfrissült válogatottnak, s ugyan vannak olyan hiányzók, akik lehet, hogy bevethetők lesznek, jó lenne, ha picit fiatalodna a csapat, s meghívottak bizonyítanák, képesek átvenni az idősebbek szerepét ? fogalmazott. A férfiaknál a világligában a szuper-döntőben Európát négy csapat képviseli, a csoportelsők és az esetleges rendező, vagy a csoportelsők és a legjobb csoport-második.

1 hozzászólás

  1. A magyar férfi vízilabda-válogatott magabiztos 13:6-os (2:2, 3:2, 5:1, 3:1) győzelmet aratott tegnap a hollandok vendégeként a világliga C-csoport 2. fordulójában. Gólszerzőink: Vámos, Erdélyi 3-3, Manhercz, Angyal, Mezei, Zalánki, Bedő, Jansik D. és Kovács G. 1-1. Märcz Tamás együttese a nyitófordulóban szabadnapos volt, így ez volt az első mérkőzése a sorozat mostani idényében. A C-csoport 3. fordulójában 2018. január 16-án kedden a magyarok a spanyolokat látják vendégül.