ZETApress

hírportál

Menetelnek a Fradi-lányok

Béres Gergely vezetőedzőTegnap este magabiztos győzelmet aratott az FTC női vízilabda csapata egyik nagy riválisa, az Eger ellen. A zöld-fehérek 13:7 arányban diadalmaskodtak a Népligetben, ezzel zsinórban hatodik meccsüket nyerték meg az OB I-ben.

A Ferencváros kilenc forduló után 18 ponttal a táblázat negyedik helyén áll, a nagy hármas, az UVSE, a Dunaújváros és a BVSC mögött. ? Sokan nagy küzdelemre számítottak a találkozó előtt, ezzel szemben nagyon simán győzött a Fradi ? mondta Takács Gábor a mérkőzés után Béres Gergely vezetőedzőnek.

B.G: Elégedett vagyok a csapattal, meccsről-meccsre jobban játszunk. Ezúttal valóban könnyebben nyertünk a vártnál, azt azért hozzáteszem, hogy tavasszal Egerben jóval nehezebb dolgunk lesz.

? A Fradi újonccsapat, mi több csak fél éve, idén nyáron alakult meg a női szakág a zöld-fehér klubban. Ugyanakkor olyan nagyágyúk pólóznak az együttesben, mint Kisteleki Dóra, aki 2005-ben tagja volt a világbajnok válogatottunknak, Kasó Orsolya és Bujka Barbara pedig 2016-ban Európa bajnok lett. Ezek alapján hányadik helyre várja csapatát a bajnokság végén?

B.G: Hivatalosan nem fogalmazott meg elvárást a szakosztály vezetése a lányokkal szemben. Természetesen ott akarunk lenni a legjobb négy csapat között, azt hiszem, hogy ez reális cél.

? A Magyar Kupában ez már sikerült a Fradinak, a hétvégén a sorozat négyes döntőjében szerepelnek a Komjádi-uszodában.

B.G: Igen, a nagy hagyományokkal rendelkező Szentes csapatát vertük ki a negyeddöntőben, ezt komoly sikerként könyvelhetjük el. Az elődöntőben az UVSE-vel csapunk össze. Az újpestiek igazi sztárcsapat, tavaly mindent megnyert: a bajnokságot, a Magyar Kupát és a LEN Kupát is, amely a második számú európai kupasorozat. Szombaton egyértelműen ők az esélyesek, természetesen mindent megteszünk azért, hogy boruljon a papírforma?

1 hozzászólás

  1. Az UVSE női vízilabdacsapata ismét megvédte címét, így 4. alkalommal diadalmaskodott a Magyar Kupában, miután a ma esti fináléban ötméteres-párbajt követően jobbnak bizonyult a Dunaújvárosnál: UVSE – Dunaújvárosi Egyetem 14:12 (3:1, 4:4, 3:3, 0:2, ötméteresekből 4:2). A Komjádi Uszodában rendezett négycsapatos torna tegnapi első elődöntőjében a Dunaújváros a hat találatot jegyző Gurisatti Gréta vezérletével 10:7-re verte a BVSC-t, míg a másik párban az FTC és a címvédő UVSE 7:7-re végzett az alap-játékidőben, így itt ötméteresek határoztak a győztes kilétéről. Ez az UVSE lett, amely a büntetőpárbajt 4:3-ra, a mecset pedig 11:10-re nyerte. Dunaújvárosi Egyetem – BVSC-Zugló Diapolo 10:7 (2:0, 2:1, 1:3, 5:3), UVSE – FTC 11:10 (2:3, 2:2, 1:0, 2:2, ötméteresekből 4:3).