ZETApress

hírportál

Lemaradtunk a női döntőről

Lányaink a fájó vereség utánNői vízilabda-válogatottunk szövetségi kapitánya szerint semmi előjele nem volt annak, hogy kudarcot vallunk a budapesti világbajnokság negyeddöntőjében, alulmaradva az Új-Zélandot szombaton 16:3-ra legyőző Kanada együttesével szemben ? hallottuk ma délben a megyeri Aquaworld-ben.

Bíró Attila a tegnap esti 6-4-es vereséget követően tartott sajtótájékoztatón elmondta: számítottak rá, hogy nehéz meccs lesz, de arra nem, hogy ennyire impotensek lesznek. ? Nem könnyű megemészteni a történteket ? folytatta a kapitány, aki az összecsapás előtt aláírta volna a hat kapott gólt, a négy lőtt azonban szerinte roppant kevés. ? Senkinek nem ment úgy a lövés, ahogy szerettük volna. Sajnos rendre túlhelyeztük a labdát, a jobbnál is jobb helyzetet kerestünk. A vereség azért is fájó, mert semmi előjele nem volt a kudarcnak ? fogalmazott a szakember. Meg kell keresni a társaság egészét jellemző mentális blokk okait, és mindannyiuknak, neki, a lányoknak és az Európa-bajnoki csapat pszichológusának a felelőssége is felvethető a sikertelenség okán.

A kapitány úgy vélte, talán az előző meccsen a hollandok felett aratott győzelem bealtathatott minket, de ilyen a vízilabda, ők a kilencedik, mi az ötödik helyért játszunk érem helyett. Kitért arra is, hogy a margitszigeti világbajnokság eddigi menete is igazolta: a női mezőnyben nyolc-kilenc olyan csapat van, amelyből bárki megverhet bárkit, s ennek tegnap mi voltunk a szenvedő alanyai. Bíró Attila szerint most már az a feladat maradt, hogy megnyerjék a hátralévő két mérkőzést, és szépen búcsúzzanak a hazai vb-n, már csak a csapat mellett végig kitartó szurkolók miatt is. A csoportgyőzelmet követő múlt pénteki sajtótájékoztatóról idekattintva olvashatunk.

A csapattagok közül Bujka Barbara elárulta, hogy ő is, akárcsak a többiek, csupán valamikor hajnalban tudott elaludni a vereséget követően. ? A legnagyobb hiba az volt, hogy összecsináltuk magunkat ? jelentette ki a szókimondó balkezes center, aki szerint holnap a görögöket, majd az utánuk következő ellenfelet is meg kell verni, hogy legalább az 5. hely meglegyen. Illés Anna fájdalmasnak nevezte a vereséget, társaival együtt nagyon sajnálja, hogy így alakult, de a folytatásban se mindegy, hogy ötödikként vagy nyolcadikként végez a válogatott.

Tóth Anikó center is leszögezte, hogy mélységesen csalódott az eredmény miatt, s elszalasztott lehetőségről beszélt, mert szerinte nemcsak az elődöntőbe juthattak volna el, hanem egészen a döntőig menetelhettek volna, ha csak megközelítőleg azt nyújtják, amit tudnak. Keszthelyi Rita csapatkapitány elmondta, hogy a kanadaiak elleni meccsen saját magukat verték meg: Buták voltunk, bátortalanok, most nagyon ki kell találnunk a megoldást, hogy a jövőben ilyesmi ne fordulhasson elő, és mentálisan is jók legyünk ? mondta.

A tegnapi negyeddöntők eredményei és TOVÁBBJUTÓI

Olaszország ? OROSZORSZÁG 8:9 (0:3, 4:1, 3:3, 1:2)
EGYESÜLT ÁLLAMOK ? Ausztrália 7:5 (0:0, 3:0, 2:2, 2:3)
Magyarország ? KANADA 4:6 (0:1, 4:3, 0:1, 0:1)
Görögország ? SPANYOLORSZÁG 10:10 (3:2, 2:2, 2:2, 3:4), büntetőpárbaj: 2:4

A magyar válogatott az 5-8. között holnap 15 órakor a görögökkel találkozik. A legjobb 8 csapat helyosztói pénteken délben kezdődnek a Margitszigeten.

2 hozzászólás

  1. Az 5. helyért játszunk az olaszokkal 28-án pénteken 13:30-kor. Az ausztrál?görög meccs aznap délben kezdődik a Margitszigeten a 7. helyért. Ma délutáni eredmények és TOVÁBBJUTÓK:

    OLASZORSZÁG ? Ausztrália 11:11 (5:3, 2:3, 1:3, 3:2) Ötméteresekből 7:6
    MAGYARORSZÁG ? Görögország 10:9 (2:4, 1:2, 5:0, 2:3)

  2. 5. lett női vízilabda válogatottunk a budapesti vb-n. A délutáni helyosztók eredményei és NYERTESEI:

    7. helyért: Ausztrália ? GÖRÖGORSZÁG 6:8 (0:1, 1:4, 3:3, 2:0)
    5. helyért: Olaszország ? MAGYARORSZÁG 8:10 (2:3, 2:3, 2:2, 2:2)
    3. helyért: OROSZORSZÁG ? Kanada 11:9 (3:3, 4:2, 2:2, 2:2)

    Az Egyesült Államok ? Spanyolország vb-döntő 20:30-kor kezdődik a Margitszigeten.