ZETApress

hírportál

Eurokupa döntőben a Fradi!

Fradiöröm az uszodábanÓriási várakozás előzte meg a Fradi pólósok Eurokupa elődöntőjének visszavágóját délután a népligeti uszodában. Az ellenfél a montenegrói Jadran Herceg Novi csapata volt, amely az első találkozón 12:11-re győzött. A mai 6:4-es Fradi győzelemmel kivívtuk a továbbjutást!

Varga Dániel hatalmas góljával szerzett vezetést a Ferencváros, Vidovic azonban egyenlített. A második játékrész elején egy emberelőnyt értékesítettek a vendégek, Avramovic kiállítását követően Pesivac talált be az egyébként nagyszerűen védő Vogel Soma kapujába, A zöld-fehérek jól védekeztek, de a támadásokba rengeteg hiba csúszott. Sok kimaradt hazai helyzet után a zöld-fehérek szerb olimpiai bajnoka, Mitrovic egyenlített, így félidőben 2:2-re állt a meccs.

A harmadik nyolc perc elején vezetést jutott az FTC: Varga Dániel talált be (3:2). Drámai csata folyt a vízben, de a sportszerűség határain belül maradtak a csapatok. Két vendéggól következett, így az utolsó felvonás előtt 4:3-ra vezetett a Jadran, összesítésben pedig már két gól volt a vendégek előnye. A telt-háznyi közönség végig fergetegesen biztatta kedvenceit, a szurkolók remek hangulatot teremtettek.

Vogel Soma tartotta a lelket a népligeti alakulatban, bravúrok sorozatát mutatta be a junior világbajnok kapus. Az utolsó negyed elején kétszeres olimpiai bajnokunk, Madaras Norbert emberelőnyből talált be, ezzel egyenlített a Fradi. Jansik Szilárd találatával 5:4-re már a magyar együttes vezetett, majd Madaras ismét kihasznált egy fórt. A zöld-fehérek végül gigászi küzdelemben 6:4-re (1:1, 1:1, 1:2, 3:0) nyertek és bejutottak a döntőbe.

A meccs után Varga Zsolt vezetőedző értékelt. ? Nem ijedt meg a harmadik negyed után, amikor összesítésben már kettővel ?mentek? a montenegróiak? ? kérdezte tőle Takács Gábor.

V.ZS: Végig éreztem a tüzet, a hatalmas elszántságot a fiúkban. Végig hajtottak, ezért bíztam abban, hogy meglesz a siker.

? Az idény előtt a klubvezetés szinte elvárásként fogalmazta meg az Eurokupa döntőbe jutást. Ez most sikerült.

V.ZS: Igen, óriási volt rajtunk a nyomás, ezért helyenként görcsösen játszottunk.

? A montenegróiak az olimpián kivertek bennünket a negyeddöntőben, a múlt heti budapesti Volvo Kupán pedig már-már megalázták válogatottunkat. Nem félt ezek után a Herceg Novitól, amely ráadásul nyolc válogatottal állt ki a Fradi ellen?

V.ZS: Bevallom, hét közben néhányszor már a düh is megfogalmazódott bennem, mert az utóbbi időben rendre alulmaradtunk a montenegróiakkal szemben. Így külön is nagy örömet jelent a döntőbe jutásunk.

? Mire számít a fináléban?

V.ZS: A Verona?Nagyvárad párharc győztese lesz az ellenfelünk. Az olaszokat ismerem jobban, kemény, agresszív vízilabdát játszanak. A Nagyvárad egyelőre sötétét lónak számít. Bárkivel is játszunk a döntőben, meg akarjuk nyerni kupát!

3 hozzászólás

  1. A Nagyvárad lesz az ellenfél. Hiába győzőtt hazai medencében 12:10-re a Verona, a visszavágón 5:3-ra a Nagyvárad diadalmaskodott, így ötméteresek döntöttek a továbbjutásról. A büntetőpárbajban a nagyváradiak 4:3 arányban jobbnak bizonyultak. Ez azt jelenti, hogy az FTC a Nagyváraddal találkozik az Eurokupa fináléjában

  2. Átadták az új Duna uszodát az Árpád hídnál. Itt rendezik meg a férfi pólósok 6-os döntőjét?

  3. Nagy lépést tett a kupagyőzelem felé a Fradi. A zöld-fehérek tegnap este a döntő első felvonásán 12:6-ra nyertek Nagyváradon. A visszavágót április 5-én rendezik a Népligetben.