ZETApress

hírportál

Viktória nem gondol a KEK-re

Rédei-Soós ViktóriaLipcsében BL-meccsen a Fradi, miután szinte végig nála volt az előny, a hosszabbítás végén 34:33-ra vezetett. A játékvezetők először időn túli szabaddobást ítéltek a németeknek, majd a zsűrinél két mp-cel visszaállították az órát. A Lipcse egyenlítő gólja a videó-felvétel szerint a dudaszó után született, de a játékvezetők megadták.

A múlt hétvégi hétméteres párharcot egyetlen góllal a németek nyerték, így ők jutottak a főtáblára, a Fradi a KEK-ben folytathatja. Óvásukat első fokon elutasították, ezt a klub megfellebbezte. Döntés a jövő hét elején várható. Nyáron öt év után tért vissza a Ferencváros kézilabdacsapatába Rédei-Soós Viktória, amellyel 2007-ben bajnokságot nyert. Később játszott Spanyolországban, Debrecenben, Vácott és a Hypoban is. Legnagyobb sikereit pedig Győrött aratta: 2013-ban és 2014-ben is tagja volt a BL-győztes csapatnak.

? Nem visszalépés a Fradi a Győr után? ? kérdezte a Népligetben péntek este Takács Gábor azután, hogy 32:17 (14:7) arányban legyőzték a debrecenieket.

RSV: Külföldre is mehettem volna játszani, de úgy éreztem, hogy a Fradi megfelelő lehetőséget nyújt számomra. Ráadásul egy fejlődőképes csapatba kerültem.

? A Bajnokok Ligája selejtezője nem úgy sikerült, ahogy remélték?

RSV: Tulajdonképpen magunkat is okolhatjuk, hiszen többször is kezünkben volt a meccs a Lipcse ellen. Azonban ami a hosszabbítás utolsó másodperceiben történt, az felháborító volt. Mindenkit nagyon megviselt, hogy ilyen körülmények között maradtunk alul hétméteresekkel.

? Bízik még abban, hogy ott lesznek a főtáblán azok után, hogy az EHF első fokon elutasította a csapat óvását?

RSV: Természetesen.

? Lehet, hogy mégis a KEK-ben játszanak tovább?

RSV: Gondolni sem merek arra, hogy ne a BL-ben folytatnánk…

1 hozzászólás

  1. Viktória a KEK-ben folytatja. Miután a Fradi óvását, majd fellebbezését is elutasította az Európai Kézilabda Szövetség, a zöld-fehérek úgy döntöttek, hogy nem élnek azzal a jogukkal, hogy még egyszer fellebbezzenek az ítéletek ellen. Így a csapat a KEK-ben folytatja nemzetközi szereplését.