ZETApress

hírportál

Golden Grand Prix Bakiban

Londoni Módos-emelésMódos Péter öt hónapos kényszerszünet után Bakiban tér vissza. Mint mindenhez az életben, a sporthoz is kell egy adag szerencse. Vannak, akiknek ez megadatik, mások viszont egész pályafutásukat a balsikerek árnyékában küzdik végig több, jelentős sérüléstől is szenvedve. Módos Péter, a XVI. kerületi Kertváros SE olimpiai bronzérmes birkózója mindenképpen beletartozik ebbe a peches kategóriába.

A korábban 55 kilóban versenyzett kötöttfogású sportoló most éppen megint egészséges. Legutóbbi sérüléséből felépülve ma utazik Azerbajdzsánba, hogy újra megkezdje a visszakapaszkodást a nemzetközi élvonalba. ? Bakiban szombaton és vasárnap a Golden Grand Prix versenyein a kötöttfogásúak lépnek szőnyegre, s természetesen nagyon kíváncsi vagyok, mire is leszek képes majd féléves versenyszünetet követően. Még februárban történt ugyanis, hogy egy ártatlannak tűnő helyzetben a bal könyökömnek vége lett. Az operációt ugyan megúsztam, de hosszú ideig gipszbe kerültem, a versenyszerű birkózást az elnyúlt, kímélő időszakot követően, csak júniusban kezdhettem el. Bár a könyökömet még nem terhelhettem, a kondicionális munkát viszont már áprilisban elkezdtem. A legutóbbi időszakban pedig ? hogy mielőbb utolérjem magamat ? naponta két, nem ritkán pedig három edzésen is részt vettem ? mondta el Péter Jocha Károlynak, a JochaPress.hu főszerkesztőjének.

? Ön igazán nem nevezheti szerencsének magát, hiszen már eddig is számos világversenyt volt kénytelen lemondani sérülés, illetve betegség miatt, ráadásul leginkább a versenyek kezdete előtti utolsó napokban ? folytatódott a beszélgetés. A Módos-válasz és az interjú folytatása idekattintva olvasható.

1 hozzászólás

  1. Birkózóink két aranyat nyertek Bakiban a hétvégi Golden Grand Prix sorozat döntőjében. A mieink csak kötött-fogásban indultak és szép sikereket arattak. 71 kg-ban Lőrincz Tamás, 98-ban pedig Kiss Balázs első lett. A 80 kilósok versenyében Bácsi Péter, kétszeres Európa-bajnokunk ezüstérmet szerzett. Két bronz is jutott a mieinknek: Szabó László 75 kg-ban, Lám Bálint pedig 130-ban végzett a harmadik helyen.

    A kötöttfogásúak küzdelmei során az azeriek négy, a grúzok és a magyarok két-két elsőséget szereztek. Az összdíjazás 504 ezer dollár volt, a mieink 33 ezret birkóztak össze. Az aranyérmesek fejenként tízezer dollárral lettek gazdagabbak, edzőik két-kétezret kaptak. A második hely ötezer, a harmadik pedig kétezer dollárt ért. A verseny a szeptemberi taskenti világbajnokság főpróbájának számított. Versenyzőink még két hétig Azerbajdzsánban maradnak, ahol nemzetközi edzőtáborozáson vesznek részt.