ZETApress

hírportál

Kikaptak a favoritok

Aron Palmarsson, THW KielTippMix-gyilkos kézilabdázók: Flensburg és Kiel. A megállapítás akár szó szerint is értendő, hiszen akik a TippMixen a Férfi Kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjének első napi összecsapásaira fogadtak, legtöbben bizonyára fordított eredményeket vártak ? írta Jocha Károly, a Jochapress.hu főszerkesztője a két német csapat tegnapi győzelme okán.

Az is tény, hogy a Barcelona és a Veszprém képviselte a papírformát. A katalán bajnok eddigi sikerlistája és félelmetes játékosállománya révén számított favoritnak, a Veszprém pedig nagy bevásárlásai és a korábbi évekhez képest egyértelműen sokkal jobb részeredményei okán számíthatott további előrelépésre. Azután a pályán minden másként alakult: Flensburg 41:39-re verte Barcelonát, Kiel meg 29:26-ra Veszprémet.

Elévültek a korábbi nyilatkozathalmok, a nagy találgatások, okoskodások a semmibe vesztek, mivel a kétszer 60 perc során ? a Kiel és a Flensburg jóvoltából ? teljesen fejre állt a papírforma. Sajnos, az egyik szenvedő fél a Veszprém volt, amelynek eddig zakatoló gárdája ez alkalommal elkezdett döcögni. Megint jött a kritikus második félidő, annak is a közepe, amikor a Veszprémnél ? komoly ellenfél esetén ? szinte menetrend szerint érkezik a hullámvölgy, mert hogy a játékosok a hatalmas fizikai és szellemi igénybevétel hatására ennyit bírnak idegileg. Egy ilyen, látszólag kemény megfogalmazást lehet kontrázni, de még meg is lehet sértődni, a tény ettől még tény marad. Az okokról idekattintva olvashatunk.

1 hozzászólás

  1. A Férfi Kézilabda BL délutáni kölni bronzmeccsén Barcelona – Veszprém 26:25 (9:10), az esti házi döntőben Flensburg – Kiel 30:28 (14:16), így a tornát a német újonc nyerte, míg a veszprémi gárda csak 4. lett.