ZETApress

hírportál

Kikötői búcsú

VbcsapatbemutatóKét nap múlva kezdődik a világbajnokság! Elindult a kajak-kenu hete. Csapatbemutató sajtótájékoztatóval búcsúzott ma délelőtt a gyorsasági kajak-kenu válogatott a Gróf Széchenyi Rendezvényhajón, a margitszigeti Summer Jam Kikötőben. Storcz Botond csapatának legnagyobb része holnap korán reggel indul Duisburgba, a világbajnokságra.

A végleges létszám 35 fő + két tartalék, ennyi sportolóval képviselteti magát Magyarország az év legfontosabb kajak-kenu regattáján. Storcz Botond szövetségi kapitány az Árpád híd melletti sajtótájékoztatón elmondta, joggal reménykedhetünk abban, hogy a csapat legalább annyi érmet, de több aranyérmet szerez majd, mint az júniusi Európa-bajnokságon. ? Három arany-, három ezüst- és öt bronzérmet nyertünk a kontinensviadalon, utána úgy fogalmaztam, hogy voltak kihagyott ziccereink. Hogy ismét sporthasonlattal éljek: remélem, hogy most a kapufáról befelé pattannak a lövéseink. Látva a versenyzők felkészültségi állapotát, joggal lehet reménykedni a jó szereplésben. Ha mind a négy szakág képviselői szereznek érmet, akkor azt hiszem, elégedettek lehetünk ? mondta a szövetségi kapitány, aki hozzátette, hogy szokás szerint 8-10 érem megszerzésére számít.

Baráth Etele, az MKKSZ elnöke elmondta: ez a vb a 2016-os riói olimpiáig vezető út első állomása, ettől függetlenül bízik benne, hogy a tavalyi olimpia legeredményesebb csapata a londonihoz mérhető jó szereplést produkál a világbajnokságon is. ? Különleges kihívás előtt állnak a válogatott tagjai. Az olimpia utáni évben gyakran tapasztalni, hogy a játékokon jól szereplők pszichésen és fizikailag nem tudják úgy odatenni magukat. Kívánom csapatunk londoni hőseinek, hogy ezúttal cáfoljanak erre rá! A kihívóknak, a fiataloknak pedig azt, hogy legyenek minél sikeresebbek ? mondta a szövetség elnöke.

A duisburgi világbajnokság már szerdán, a paraversenyekkel megkezdődik, ebben a szakágban hat sportoló képviselheti majd a magyar színeket. Ábrahám Attila, a szövetség főtitkára elmondta: a szakvezetés összesen két érmet remél tőlük. ? Fontos mérföldkő a nemzetközi parakenu szakág szempontjából, hogy a Nemzetközi Kajak-kenu Szövetség, az ICF ezen a versenyen körvonalazza majd azokat a kategóriákat, amelyek felkerülhetnek a 2016-os riói paralimpia programjára. Emiatt minden számban nagy tülekedésre és komoly mezőnyre lehet számítani ? mondta az MKKSZ főtitkára. A duisburgi világbajnokságra utazó válogatott sportolók adatalapjai innen elérhetőek!

2 hozzászólás

  1. Kajak-kenu vb élőben az m1-en és a Kossuthon. Az m1 és a Kossuth Rádió is élőben közvetít a duisburgi kajak-kenu világbajnokság szombati és vasárnapi versenynapjairól. A tévé és rádióközvetítés mellett online, a Telesport.hu portálon is követhetőek lesznek a hétvégi döntők. A Kossuth Rádió szombaton 16:05-től, míg vasárnap 15:05-től tudósít élőben a helyszínről P. Fülöp Gábor tolmácsolásában.

    A hétfői, csapatbemutató sajtótájékoztatón mind Storcz Botond szövetségi kapitány, mind Baráth Etele, a hazai szövetség elnöke bizakodóan nyilatkozott az éremesélyeket illetően. Az m1 és a Kossuth Rádió az érmekért folytatott szombati és vasárnapi döntőkről élőben és felvételről is beszámol. A szombati, 1000 méteres futamok döntőit az m1 15:20-tól élőben közvetíti, vasárnap pedig a 14:30-kor kezdődő műsorfolyamban felvételről láthatók a 200 méteres délelőtti döntők, élőben pedig az 500 méteres futamok 15:15-től. A helyszíni kommentátor Knézy Jenő lesz.