ZETApress

hírportál

Sípcsonttörés Portimaoban

Miután a tegnapi időmérő elején belerohantak Talmácsi Gábor Hondájába, mely teljesen összetört, így egész éjszaka komoly munka folyt a Prorace Team boxában. A nulláról kezdve voltak kénytelenek egy új versenymotort építeni a magyar motoros számára, hogy Talma ma rajthoz tudjon állni a hatodik nagydíjon ? tudatta a Talmácsi Gábor Média.

A helyi idő szerint 9:45 órakor kezdődő bemelegítő edzésen Talmácsi is pályára gurult. Rendszerint ezt a rövid, 15 perces tréninget Gábor végig a pályán szokta tölteni, most azonban az edzés felénél látogatást tett a boxba, ami azt feltételezte, hogy nincsenek igazán rendben az új motor beállításai. A warm up és a verseny közötti időszakban is folyamatosan dolgoztak a szerelők és igyekeztek a lehető legversenyképesebbé tenni Talmácsi versenygépét.

Magyar idő szerint 14:30 órakor vette kezdetét a Supersport kategória 20 körös versenye. Talmácsi a 19. helyről indult és bár voltak helyezkedések szerencsére mindenki megtalálta a maga helyét a kanyarokban, így bukás-mentesen teljesítették a versenyzők az első kört. Talmácsi tartotta a lépést az előtte haladókkal és látótávolságon belül volt számára a pontszerzés lehetősége, amikor 8 körrel a futam vége előtt a technika ördöge közbeszólt és a magyar versenyző kiállni kényszerült a versenyből.

A Portugál Nagydíjat végül Sam Lowes nyerte óriási csatában. A második helyen Fabien Foret, a harmadikon Kenan Sofuoglu ért célba. Időközben sajnos kiderült, hogy Gábor sem úszta meg épp bőrrel az esetet. A szétdurranó motorblokkból olyan erővel szakadt ki egy alkatrész, hogy eltörte a magyar motoros bal sípcsontját, akit jelenleg is egy helyi kórházban ápolnak. További információk a szükséges vizsgálatotok elvégzését követően várhatóak.

Nem is tudom mit mondhatnék. Ennyi pech és balszerencse az egész mezőnyt nem érte eddig, mint amennyi engem és a csapatomat sújtott az idei szezon során. A verseny 12. körében szétdurrant a motorblokk a Hondámban. A robbanás következtében kirepült belőle egy alkatrész, ami sajnálatos módon pont úgy találta el a lábamat, hogy eltörte a bal sípcsontomat. Most újabb vizsgálatokra bevisznek egy másik kórházba ? mondta Talmácsi Gábor.

3 hozzászólás

  1. Összecsavarozták Talmácsi törött sípcsontját. Miután Gábor tegnap kora délután szerencsésen hazaért Portugáliából, útja egyből a kórházba vezetett, ahol már várta őt egy felkészült orvos csapat. Az elvégzett vizsgálatok után kiderült, hogy a minél gyorsabb gyógyulás érdekében elkerülhetetlen az operáció, mely során csavarok és lemezek segítségével rögzítették a törött csontot. A több mint 3 órán át tartó komplikációmentes műtétet Dr. Varga Marcell főorvos végezte. Az elsődleges információ szerint 6-8 hét az az idő, amíg nem terhelhető Talma lába. A magyar motoros elmondta, hogy pokoli fájdalmai vannak, de bízik a mielőbbi felépülésben és ezúton is köszöni mindenkinek a gyors segítséget.