ZETApress

hírportál

Talma német sikere

Talma túlszárnyalta eddigi legjobbját a Supersport vébén. Napsütésben zajlott a mezőny bemelegítő edzése, melyen Talmácsi Gábor a 7. helyen végzett. A magyar motoros a 15 perces tréninget végig a pályán töltötte, ami alatt 7 kört teljesített ezzel is tovább memorizálva a pálya ideális íveit.

A 13:30-kor kezdődő versenyre ? melyet az Eurosport is közvetített ? az időjárás tovább melegedett, amit a kiírások is jeleztek. A levegő hőmérséklete 25, az aszfalté 43 fok volt. 32-en sorakoztak fel a rajtrácsra, várva a lámpák szabad jelzését. Talma a szombati időmérő alapján a második sorból indult. Remekül kapta el a rajtot és jól helyezkedve, ritmusvesztés nélkül fűzte át magát a kritikusnak számító első kanyarokon.

Az első kör végén már az 5. helyen motorozott és bár a későbbiekben néhány pozíciót veszített, képes volt hasonló tempót motorozni, mint az élen haladók. A Német Nagydíjat végül Kenan Sofuoglu nyerte, mögötte Jules Cluzel és Fabien Foret ért be a dobogós helyeken. Talmácsi Gábor a moszkvai versenyen elért eddigi legjobbát is felülmúlva a 7. helyen ért célba. A megszerzett újabb 9 ponttal az összetettben is feljebb jött. Már 35 ponttal jelenleg a 13. helyen áll.

Fantasztikus verseny volt. Jól volt a startom, két helyet sikerült előrébb jönnöm. Nagyon ment az első négy, velük nem tudtam tartani a tempót. Aztán utolért Leonov és Baldolini is, akiknek szintén gyorsabb volt a motorjuk, de végül így is sikerült elérnem az idei legjobb eredményemet. Hetedik lettem, ezzel összetettben is feljebb jöttem. A csapat és én is nagyon boldogok vagyunk, ez volt az eddigi legeredményesebb versenyhétvégénk. Nagyon jó érzéssel töltött el, hogy ilyen sok magyar kiutazott a versenyre. Köszönöm szépen nekik is és természetesen a képernyők előtt ülőknek is a szurkolást ? mondta Talmácsi Gábor.

A nürburgringi Német Nagydíj végeredménye: 1. Kenan Sofuoglu, 2. Jules Cluzel, 3. Fabien Foret, 4. Broc Parkes, 5. Vladimir Leonov, 6. Alex Baldolini, 7. Talmácsi Gábor? 18. Németh Balázs? 21. Tóth Imre. A Superstock 1000-es kategóriában rajthoz álló Györfi Alen a 4 pontot érő 11. helyen ért célba ? tudatta a Talmácsi Gábor Média.

2 hozzászólás

  1. Megváltozott a Supersport nürburgringi végeredménye: A versenyt követően a versenybíróság kizárta az ötödik helyen célba érő Vladimir Leonovot. Az orosz versenyző motorja a technikai kontroll során nem felelt meg az előírt szabályoknak, így azonnal diszkvalifikálták a Yakhnich Motorsport csapatának pilótáját. Mindez pedig azt eredményezte, hogy a mögötte befutó versenyzőket egy hellyel előrébb sorolták. Ennek értelmében Talmácsi Gáboré lett a 6. hely, amiért végül 10 pontot könyveltek el a magyar motorosnak.