ZETApress

hírportál

Suhanj a Margitszigeten!

Fut a Face az akadálymentes városért október 15-én, szombaton, a Margitszigeten. Nagyszabású futóversenyre, egész napos, izgalmas, számos fellépéssel, koncerttel tarkított sportprogramra várja százezres hallgatóságát, a Face Family-t és a nagyközönséget a Radio Face! ? tudtuk meg a délelőtti sajtótájékoztatón.

Október 15-én, a Margitszigeten a Radio Face ? a SUHANJ! Alapítvány tevékenységét felkarolva ? neves sportolók, közéleti személyiségek, médiasztárok, énekesek, színészek, részvételével, szereplésével szeretné felhívni a figyelmet a fogyatékkal élők mindennapos küzdelmeire, amit a városi közlekedés, ügyeik intézése, vagy akár a bevásárlás jelent annak ellenére, hogy sokszor apró odafigyeléssel is rengeteg segítséget nyújthatunk.

A központi esemény alapja, hogy a Radio Face és Kárász Róbert, a tv2 közismert arca kihívta Balogh Gábor olimpiai bajnok öttusázót, egy barátságos sziget-kör futóversenyre, amelyhez aztán több neves közéleti egyéniség és sportoló is csatlakozott. Az indulók között lesz többek között Rubint Réka is, aki délelőtt a Bécsi úti Symbol Budapest étterembe is ellátogatott.

A verseny és a nemes ügy népszerűsítésére a Radio Face egész napos interaktív műsort szervez, melynek keretén belül számos szórakoztató programmal és meglepetéssel várja majd a Margitszigetre ellátogató közönséget, kiemelten is a fogyatékkal élőket. Számos énekes, együttes, neves DJ váltja majd egymást a színpadon a változatos programok alatt. Vendégünk lesz az Armada kiadó világsztár DJ párosa Dabruck & Klein, de számos hazai közkedvelt hírességet is a körünkben üdvözölhetünk majd.

Íme egy kis ízelítő a nevekből, a teljesség igénye nélkül: Szekeres Adrienn, Király Viktor, Kállay Sounders András, Tolvai Reni, Summer Sisters, Giorgio, LL Junior, Szeleczky Dávid, Lakatos Yvette. Lesz ingyenes, családbarát aerobik óra sztár edzővel, speciális spinning óra látássérültek számára, a Brit Nagykövetség Támogatásával, valamint jóga- és relaxációs technikák mozgássérülteknek és egészséges társaiknak, hiszen a sport öröme mindenkié! A rendezvényen kialakított speciális akadálypályán, illetve a láthatatlan kiállításon mindenki megtapasztalhatja, a fogyatékkal élők mozgásának nehézségeit.

A sportolás közben elfogyott energiát tízezer palacsinta hivatott pótolni, amit a rendezvényen résztvevők természetesen ingyen kapnak. A tízezer palacsintán felül a helyszínen húsz ismert személyiség süt majd még néhány ezret egy barátságos verseny keretein belül. A versengésbe a fogyatékkal élők képviselői is beszállnak a nemes célért. A helyszíni, jótékonysági palacsintasütésből ugyanis négy, gyermekek, gyógyításával, rehabilitációjával foglalkozó szervezet, illetve kórház ideiglenes kis lakói vacsoráznak majd jóízűen, a rendezvényt követően.

A Radio Face október 15-i margitszigeti sportnapjával, illetve a rádió hullámain reggel 8-tól éjfélig tartó műsoraival szeretné felhívni a figyelmet arra, hogy sokszor akár egy kézfogással, sőt egy apró mosollyal is rengeteget tehetünk a rászorulókért. Példaértékű e tekintetben a SUHANJ! Alapítvány munkássága is, hiszen önkéntes segítőik, fogyatékkal élőkkel sportolnak, futnak együtt, így segítik azokat is a mozgás öröméhez, akiknek sokszor még az önálló lélegzetvétel is nehézséget okoz.

A cél, hogy jelképesen és valóságosan is kezet nyújtsanak azoknak, akik minden apró mozdulatért hősiesen megküzdenek nap, mint nap! Ők azok, akik valamiért nem tudnak úgy futni, úszni, sétálni, mozogni, mint mások. Ők azok, akiknek hatalmas segítség lenne a megvalósult akadálymentes város, de addig is jól jöhet egy kedves szó, egy hely, amit átadnak a buszon, egy szabadon hagyott mozgássérülteknek szánt parkoló és egy kis figyelmesség. Ők azok, akikért már a részvételünkkel is sokat tehetünk október 15-én, a Margitszigeten! Fogjunk össze együtt értük, egymásért!

1 hozzászólás

  1. Világrekord kísérlet készül a Margitszigeten. Nagyszabású futóversenyre, egész napos, izgalmas, számos fellépéssel, koncerttel tarkított sportprogramra várja hallgatóságát és a nagyközönséget a Radio Face. Holnap a Margitszigeten a Radio Face ? a SUHANJ! Alapítvány tevékenységét felkarolva ? neves sportolók, közéleti személyiségek, médiasztárok, énekesek, színészek, részvételével, szereplésével szeretné felhívni a figyelmet a fogyatékkal élők mindennapos küzdelmeire, amit a városi közlekedés, ügyeik intézése, vagy akár a bevásárlás jelent annak ellenére, hogy sokszor apró odafigyeléssel is rengeteg segítséget nyújthatunk nekik. Grohér Balázs erős ember pedig világrekord kísérletre készül az eseményen, melyről ma reggel a tv2 Mokka Habbal című adásában is beszámolt.