ZETApress

hírportál

Repüljön világbajnokkal!

Világbajnokok Repülőnapja lesz vasárnap a Dunakeszi repülőtéren! Hagyományteremtő szándékkal rendezi meg szeptember 19-én a Malév Repülőklub a Világbajnokok Repülőnapját ? tudtuk meg délelőtt a helyszíni sajtótájékoztatón.

A nagyszabású rendezvény helyszíne a Dunakeszi repülőtér lesz, ahol kedvező időjárás esetén akár kétezer érdeklődőt is vendégül tudnak látni. A repülőnap különlegessége, hogy a repülősport világbajnokai mellett a hazai sportélet nagyságai is tiszteletüket teszik, és ha már ott lesznek, akkor a levegőbe is emelkednek, természetesen a repülősport egyéniségeinek segítségével.

A rendezvény célja, hogy a repülősport bajnokait ismertebbé tegye, más sportágak bajnokait pedig közelebb hozza a látogatókhoz, mindezt a repülésen és egyéb szabadtéri programokon keresztül, egy repülőnap keretében. A Világbajnokok Repülőnapja szerves része a Dunakeszi Kulturális Örökség Napoknak és az érdeklődők személyesen találkozhatnak a sportolókkal, akiktől kérdezhetnek, illetve együtt is repülhetnek velük, számos repülőgéppel. A rendezvényre a belépés díjtalan.

Elfogadta a Malév Repülőklub meghívását ? többek között ? Gyenesei Leila, Tibolya Péter, Marosi Ádám, Gyurta Dániel, Kammerer Zoltán, Bárdosi Sándor, Katus Attila és Katus Tamás is, akik olyan nagyságokkal repülhetnek majd, mint Gulyás György, aki vitorlázó repülésben, Domokos András, aki vitorlázásban, valamint Tóth Ferenc, aki vitorlázó műrepülésben lett világbajnok és szerzett dicsőséget hazánknak. A rendezvényen a műrepülő Európa-bajnok, Veres Zoltán is bemutatót tart, valamint igazán izgalmasnak tűnik, hogy a Rippel-fivérek itt jelentik majd be a következő világrekord kísérletük időpontját, helyszínét és programját is.

A Malév Világbajnokok Repülőnapján különleges és megható lesz, amikor Pegán Zoltán is a levegőbe emelkedik. A mozgássérült sportoló vitorlázás sportágban lett a világ legjobbja és egy sajnálatos repülőgép baleset miatt kényszerült tolószékbe. Kitartásból és küzdeni tudásból azonban jelesre vizsgázott és példaképnek tekinthető, ugyanis elképesztő energiákat mozgósítva megtanult vitorlázni, és az angliai mozgássérült világbajnokságon legyőzhetetlennek bizonyult. Pegán Zoltán a helyszínen mesél majd élményeiről és az érdeklődők annak is szemtanúi lehetnek, amint a magasba emelkedik egy világbajnok társaságában.

A repülőnap a Dunakeszi Kulturális Örökség Napok rendezvénysorozat része lett, így a helyszínen felállított színpadon a helyi csoportok szórakoztatják majd a közönséget. Bemutatkoznak majd néptánc, ugráló-kötél és tánccsoportok is, de a program része lesz a fiatalok körében elképesztő népszerűségnek örvendő BNF zenekar koncertje is.

A repülőnap programja

10 órakor a repülőnapot Kecskeméthy Géza polgármester és Márton Attila légügyi miniszteri biztos nyitja meg, majd a világ- és olimpiai bajnokok bemutatkozása következik. 11 órakor vitorlázó és műrepülő bemutató lesz Tóth Ferenc világbajnok pilótával, ugrókötél bemutató a Dunakeszi Széchenyi István Általános Iskola diákjaival, közben beszélgetés a bajnokokkal.

12 órakor az iskolások néptánc csoportjának, majd 13-kor Nádas Tamás Európa-bajnok műrepülő pilótának bemutatója következik. 14:30-kor a Rippel-fivérek bejelentik tizedik rekordkísérletüket. 15 órakor musical táncbemutató majd a BNF együttes koncertje, 16-kor Veres Zoltán Aero Gp világbajnok műrepülő bemutatója és a Pom-pom táncosok bemutatója következik. A 18 órai zárás előtt 17 órakor tombola, majd háti-motoros ernyő bemutató lesz az időjárás függvényében.

1 hozzászólás

  1. A várható zord időjárás miatt elmarad vasárnap a Malév Világbajnokok Repülőnapja. Az új időpont: szeptember 26-a vasárnap, helye a Dunakeszi Repülőtér. Üdvözlettel: Vobeczky Zoltán lapigazgató