ZETApress

hírportál

Hosszú az út Párizsig

A SEAT már másodszor ajándékozta meg a női póló válogatott tagjait új autókkal – tudtuk meg délelőtt a margitszigeti közös sajtótájékoztatójukon. Csapatunk – amely az USA-ban júniusban rendezendő Világkupa nyolcas szuperdöntőjére készül -, vasárnap 19 órakor az olaszokkal játszik barátságos meccset a Hajós Alfréd Uszodában.

Bíró Attila elmondta, hogy az olaszok elleni meccs maximum csak nevében lehet barátságos, mindig nagy csata. – Persze mindkét együttes a felkészülés elején jár, így nem tudok ígérni hibátlan meccset. Viszont a győzelem, különösképpen hazai környezetben mindig a legfontosabb. Bízom benne, hogy fogok majd olyan elemeket látni, amelyeket jövő héten Olaszországban, majd a Long Beach-i világkupán ki tudunk javítani, hiszen a cél az, hogy majd a nyári világbajnokságon működjön minden tökéletesen! – fogalmazott szövetségi kapitány.

A csapat felkészülését 15 új autó is segíti. A tavalyi, hazai rendezésű világbajnokságon ezüstérmes együttes bemutatta a SEAT-tól kapott gépjárműveket, amelyet a válogatott tagjai egészen a 2024-es párizsi olimpiáig használhatnak. – Ez egy 2019 óta tartó együttműködés, azóta több olyan időszak is volt, gondolok itt a pandémiára vagy a nehéz gazdasági helyzetre, amikor a cég visszaléphetett volna, de nem tette meg. Ez a második alkalom, hogy új autókat kap az együttes, csapatsportágról lévén szó pedig ez egy nagyobb áldozat a SEAT-tól – fogalmazott Madaras Norbert, az MVLSZ elnöke.

Keszthelyi Rita kiemelte, 15 évvel esztendővel ezelőtt más körülmények voltak a női vízilabdában: Hosszú utat jártunk be, hogy ezt kemény munkával, alázattal és szorgalommal kiérdemeljük, de ez nem tehet kényelmessé minket, sarkalljon többre és továbbra is jó eredményekkel háláljuk meg ezt a támogatást! – mondta a csapatkapitány.

Rozgonyi Ádám elmondta, cég elkötelezettsége a női válogatott felé onnan fakad, hogy a csapat évek óta magas színvonalú teljesítményt nyújt. – Egy megbízható partner aranyat ér, és reméljük sok aranyérmet látunk majd a lányok nyakában – hangsúlyozta a SEAT márkaigazgatója.

Az eseményen elhangzott még, hogy a mérkőzés teljes jegybevételét – amelyhez még a szövetség is hozzátesz – a WonderFlora & CMT Alapítvány alapítója, a korábbi klasszis Drávucz Rita CMT-vel diagnosztizált kislányának ajánlják fel.

Bizakodó kapitány

Négy magyar csapat szerepelt az európai kupák elődöntőjében. Ezzel ugye elégedett? – kérdezte Takács Gábor Bíró Attila szövetségi kapitányt.

B.A: Feltétlenül, ez korábban még soha nem fordult elő. Ráadásul az ÚVSE megnyerte az Európa Kupát, a Fradit verve a döntőben. A Dunaújváros bravúros teljesítménnyel eljutott a BL-ben a Final Fourig. A bajnokság több jó meccset is hozott, izgalomban sem volt hiány. Az Eger, amely EK-elődöntős volt, az alapszakaszban csak 4. lett, aztán 10 év után megnyerte a bajnokságot.

A következő hónapok igen megterhelhetők lesznek a válogatott számára…

B.A: A VK után jön július 16-tól 28-ig a fukuokai világbajnokság Japánban. Tavaly Budapesten ezüstérmesek voltunk, megszorítottuk az amerikaiakat, jövőre pedig brutális sorozat következik. Az év elején lesz az Európa-bajnokság Izraelben, februárban újabb vb-t rendeznek Katarban. Persze a közvélemény a nyári párizsi olimpiát várja igazán.

Mire számít ebben a világverseny dömpingben?

B.A: A magyar vízilabdában mindig, mindenhol elvárás az érem, sőt sokan az esetleges 2. helyet már kudarcként élik meg, nem is értékelik. Nem szeretnék tippelni. Közhely, de egyre kiegyenlítettebb a nemzetközi mezőny. Az olimpiára három alkalommal lehet kvalifikálni. Nem szeretném, ha Katarban még izgulnunk kellene…

Ön szőlőtermeléssel is foglalkozik. Milyen lesz az idei termés?

B.A: Tavaly az aszály okozott gondot, most a túl sok eső. Októberben kiderül, idén milyen boraink lesznek.

1 hozzászólás

  1. 3:5-ről fordítottunk: Magyarország-Olaszország 12:7 (1:2, 2:3, 4:2, 5:0), gólszerzőink: Keszthelyi, Hajdú, Pőcze, Baksa 2-2 és Parkes, Faragó, Gurisatti, Vályi 1-1 voltak a margitszigeti felkészülési meccsen. Bíró Attila olimpiai bronzérmes együttesének ez volt az egyetlen hazai előkészületi találkozója a fukuokai vb előtt. Ezután Olaszországban készülnek lányaink és június 23-25-én világkupa szuperdöntőn vesznek részt az Egyesült államokbeli Long Beachen.