ZETApress

hírportál

Sportolóink az Operaházban

A férfiaknál a világcsúcstartó Milák Kristóf úszót, a nőknél Kozák Luca gátfutónőt választotta meg a 2022-es év sportolójának az MSÚSZ. A kategóriák hármas listáiról idekattintva olvashatunk.

Az év legjobbja hagyományos csapatsportokban férfi fociválogatottunk lett, az egyéni sportágak csapatversenyei kategóriában pedig női kardválogatottunk győzött. Az edzők között Marco Rossi, a focistáink szövetségi kapitánya kapta a legtöbb szavazatot. A 65. alkalommal rendezett voksolás győzteseit az M4 Sport – Az év sportolója gálán az Operaházban hirdették ki tegnap este. A sorrendek 423-unk szavazatai alapján alakultak ki.

A fogyatékos sportolók versengésében a férfiaknál Kiss Péter Pál parakajakozó a tavalyi duplázás után immár harmadszor, a nőknél Papp Bianka úszónő másodszor nyert, a csapatok között a női kerekesszékes vívóválogatott ötödször lett első. Az év sportpillanata Kristoffer Zachariassennek az AS Monaco elleni Európa-liga focimeccsen lőtt, a Fradi csoport-elsőségét eredményező gólja lett. A szűkített hármas lista a szurkolók több mint 12 ezer szavazata alapján alakult ki, melyből a győztest szakmai zsűri választotta ki.

Az év e-sportolójának Torzsás Ádámot választották, míg az esztendő szabadidős sporteseményének járó trófeát a Balaton-átúszást szervező Budapest Sportiroda vette át. Az MSÚSZ-életműdíját Fábiánné Rozsnyói Katalin 1968-az mexikóvárosi olimpiai ezüstérmes kajakozó (K2 500 méter), mesteredző vette át Novák Katalin köztársasági elnökünktől. Finom falatkás fogadásunkról az Opera Café gondoskodott.

A díjátadók között volt többek között Szalay-Bobrovniczky Kristóf sportért felelős honvédelmi miniszter, Schmidt Ádám, a HM sportért felelős államtitkára, Fabio Capello, a Real Madrid focistáinak korábbi vezetőedzője, a 11-szeres paralimpiai bajnok, felvidéki Henrieta Farkasova para-alpesisíző és Gyulay Zsolt 1988-as kétszeres olimpiai bajnok kajakos (K1 500 és K4 1000 méter), a MOB elnöke. Az eseményen felállva, vastapssal köszöntöttük a páholyban helyet foglaló 102. születésnapját ünneplő Keleti Ágnes ötszörös olimpiai bajnok tornászt (1952. Helsinki és 1956. Melbourne), a világ legidősebb olimpiai aranyérmesét. A róla készült dokumentumfilm sajtóvetítése december elsején volt a Puskin moziban.

1 hozzászólás

  1. Nagyon örültünk, hogy a férfisportolók között a világcsúcstartó Milák Kristóf úszó kapta az elismerő címet! Köszönjük a kiváló tudósítást!