ZETApress

hírportál

Eredményes volt a 2. nap is

Talmácsi Gábor a csütörtöki idénykezdést követő péntek délelőtti egyik gyorskörében ? a telemetria adatokat alapján 191,8 km/h-s tempónál ? elesett. Szerencsére a védőfelszerelései ötösre vizsgáztak és megóvták a súlyosabb sérülésektől ? tudatta a Faster Management.

Edzőmotorja összetört, így szerelői azonnal nekiláttak, hogy kicseréljék a sérült alkatrészeket, hogy mielőbb visszatérhessen a pályára. Végül délután három óra magasságában ült újra motorra Talmácsi és kb. 40 kört teljesített. A kiírt feladatok a kipufogók és a különböző keverékű gumik tesztelése volt, amit sikeresen teljesítettek. Megtalálták a legmegfelelőbb kipufogót a motor teljesítményéhez és nagyon sok információt gyűjtöttek a gumikról is, ami minden verseny alkalmával az egyik lényegi kérdés a futamok előtt.

Péter is eredményes napot zárt. Talmához hasonlóan ő is nagyon sokat gyorsult, bár a nap végére inkább a biztonságos motorozásra törekedett, csakúgy, mint mindenki. Ennek oka pedig az volt, hogy egy Moto2-es motorblokk szétdurrant a pályán és az aszfaltra ömlött belőle az olaj. Jóllehet a pályamunkások felszórták a szennyeződést, a versenyzők mégis jobbnak látták a kockázatmentesebb motorozást.

Nagyon jót edzettem, motoroztam ma is és sok értékes információval lettünk gazdagabbak a nap végére azokkal az alkatrészekkel kapcsolatban, melyeket a versenyek során is használni fogunk. Összességében eredményes napot zártunk és bár az esés nem kellett volna, szerencsére nem lett nagyobb bajom, csak a könyökömet ütöttem meg, és nagyon remélem, hogy ezzel le is tudtam az összes esést az idei évre.

Némiképp módosul az elkövetkező napok programja, ugyanis nem maradunk Valenciában 15-16-án, hanem átmegyünk egy másik pályára ? Alcarras Race ? motorozni, majd 17-én és 19-én Barcelonában folytatjuk a munkát ? nyilatkozata Talmácsi Gábor.

Ma nem fújt a szél és melegebb is volt az idő, mint tegnap, így lényegesen gyorsabb köröket tudtam produkálni, ami körről körre motivált. Sok munka vár még rám, de készen állok a feladatra és alig várom, hogy újra motorra üljek ? mondta el Sebestyén Péter.

2 hozzászólás

  1. A mára és holnapra tervezett motorozás elmarad!

    Sajnos az időjárás közbeszólt, így Talmácsi Gáborék kénytelenek voltak lemondani a mára és holnapra tervezett motorozást. Nagyon hideg ? mindössze 4-5 fok ? fogadta őket az alcarras-i pályán, így továbbutaztak Barcelonába, ahol Talmácsi Gábor szerdától péntekig, Sebestyén Péter szerdán és pénteken ül újra motorra, addig pedig a boxban folyik a munka.

    Üdvözlettel: Faster Management