ZETApress

hírportál

Kiskutyákat dobáltak utcára

Öt kiskutyát és anyjukat dobta utcára egy lelketlen állattartó. Az állatmentők gyors segítségnyújtása révén szerencsére megmenekültek a pár hetes csöppségek. Az Orpheus Állatvédő Egyesület egyre gyakrabban találkozik olyan bajban lévő állatokkal, melyeket az emberek drasztikus körülmények között tettek ki, hagytak magukra.

Állatot utcára dobni állatkínzás, ami a 2004. évi X. törvény értelmében bűncselekmény. Az állatkínzó akár kétévnyi letöltendő börtönbüntetés is kaphat. Az állatvédők a napi rendszerességgel előforduló esetekkel szemben sokszor (megfelelő személyi kapacitás és anyagi bázis hiányában) szélmalomharcosoknak érzik magukat.

Állatrendőrséget, hatékony Eb-rendészetet sürgetnek az állatvédők. ? Mikor lesz már Magyarországon állatrendőrség? ? kérdezik a durva esetekkel találkozó, és könnyeikkel küszködő állatbarátok. Az Orpheus Állatvédő Egyesület által 8200 tagot számláló Állatrendőrség megalakításáért működő mozgalom nagyon akarja. Kérdés, hogy a jogalkotó parlamenti képviselők mikor látják be, hogy a rendészeti törvényt állatrendőrség ? eb-rendészet irányába bővíteni szükséges lenne?

Gazdit keresnek a kiskutyák

Az Orpheus Állatvédő Egyesület állatvédelmi központjában az öt kiskutya és az anyjuk mellett sok további utcára kidobált, megmentésre váró állat keresi végső menedékét, szerető gazdáját. A gyógyítás, életmentés, szocializáció után az örökbe adás, a felelős gazdák megtalálása a legnagyobb feladat. Az Eb-rendészeten, illetve a +36-20-360-9846 mobilszámon elérhetők az állatvédők, és informálódni lehet a négylábú védencekről, az örökbefogadás menetéről is.

1 hozzászólás

  1. Utcára dobált kiskutyákat mentettünk. Lakossági segítségkérés érkezett az Állatvédő Egyesületünk állatvédelmi központjába, miszerint kölyökkutyusokat dobott ki valaki Szeged külterületén egy elhagyatott mellékút mentén. Az állatbefogó szakemberek a helyszínen a segítségre szoruló állatokat megtalálták, szakszerűen befogták, majd biztonságos helyre szállították. Sajnos nap mint nap tapasztalható a lakosság felelőtlen állattartási morálja, pedig a kóbor állat termelés egy kis odafigyeléssel megelőzhető lehetne. Gazdit keresnek a kiskutyák: Állatvédő Egyesületünk állatvédelmi központjában a két kiskutya és sok további utcáról megmentett állat keresi végső menedékét, szerető gazdáját.