ZETApress

hírportál

Elaludt az őzike

Sérült őzike keltett riadalmat a szegedi Izabella hídnál ? tudatta az Orpheus Állatvédő Egyesület, amely a szerda esti órákban egy bajban lévő őzikéről kapott bejelentést. A segélykérők elmondása alapján az állat vérző lábakkal próbál menekülni az Izabella híd forgalmas útszakaszáról.

A városba ismeretlen módon bejutott őzet a szemtanúk állítása szerint egy kamion ütötte el, és hagyta cserben. Nagy Róbert állatbefogó szakember az állatvédő egyesülettől a bejelentést követően hamar a helyszínen volt. Az állat bal oldali lábai roncsolt, szilánkosra törötten (amputálódva) ijesztő képet mutattak.

Az állat megmentéséért Dr. Szőke Istvánnal, a vadaspark állatorvosával sikerült egyeztetnie az Orpheus Állatvédő Egyesület munkatársának. Sajnos az állat menthetetlennek bizonyult, szenvedésének csökkentése végett el kellett őt altatni. Nagy Róbert az Orpheus Állatvédő Egyesület állatmentője elmondta, hogy a +36-20-360-9846 eb-rendészeti mobilszámot és a weboldalt naponta több tucat állatvédelmi üggyel kapcsolatban keresi a lakosság. Időszakosan megsokasodnak a belterületen a természetben élő állatokkal kapcsolatos megoldandó problémák.

A mostani baleset kapcsán szerencse a szerencsétlenségben, hogy az elgázolt őz nem okozott emberi életet is követelő balesetet, hiszen az Izabella híd környékén a forgalom folyamatosan nagy. Az autósok normális forgalmi rendben bármikor találkozhatnak forgalmi zavart okozó állattal a közúton. Ősszel az őzek ivarzási periódusa kifejezettebb, érdemes autóvezetés közben a balesetek megelőzése végett jobban odafigyelni.

3 hozzászólás

  1. Kutyák bukkantak elő a nádasból. Az öt pöttömnyi kölyökkutya testvért lelketlen szaporítójuk egy külterületi lápos-nádas területre dobta ki. 1-2 napja lehettek étel nélkül, szomjan kihajítva, mert az állatok még viszonylag jól tápláltak, gondozottak voltak. Nagy Róbertnek, az Orpheus Állatvédő Egyesület állatmentő szakemberének az a tapasztalata, hogy az emberek nem törődnek a meglévő törvények szigorával, sokan kínozzák így vagy úgy állataikat, és követnek ezáltal el bűncselekményeket. Jelen ügyben is indult eljárás, de hacsak fel nem bukkan egy szuper tanú, az ügy nagy valószínűséggel felderítetlen marad.

  2. Szívszorító képek és emberi érzéketlenség! Miféle ember volt képes cserben hagyni a sérült őzet?! A kamionos – aki elkövette a bajt – embernek érzi magát ezek után is?! Ilyenkor szégyellem, hogy ember vagyok, mert az állatok nem képesek ilyen aljasságra…

  3. Én úgy szeretem az őzikéket, hogy ápolnám is, mert én már állatorvos szeretnék lenni. Ha látunk sérült őzikét, akkor segítsünk rajta!