ZETApress

hírportál

Cicás Nap NOÉ-nál

Március 26-án, szombaton 10 és 15 óra között Cicás Napra várják az állatbarátokat a NOÉ Állatotthon Alapítvány rákoscsabai menhelyén, a Csordakút utca végén, a NOÉ Állatotthonban ? tudatta Schneider Kinga sajtófőnök.

A rendezvényre szeretettel várják nem csak a cicarajongókat és örökbefogadó jelölteket, de azokat az érdeklődőket is, akik szívesen megismernék az Állatotthont és lakóit, valamint az elmúlt 18 évben a NOÉ Állatotthon Alapítványtól örökbefogadott állatok örökbefogadóit is.

A programok

NOÉ-s cicáknak hirdetett fotópályázat eredményhirdetése. Szavazás a fotópályázat közönségdíjára, a szavazók között értékes nyereményeket sorsolnak ki! Szakkönyvvásár. Viselkedési és nevelési tanácsadás. Gyerekprogramok: arcfestés, vetélkedők, origami hajtogatás. Tombola értékes macskás nyereményekkel. Terülj, terülj asztalkám, hogy a gazdik is jól lakjanak! Házi készítésű cicás sütemények kóstolója. Gyűjtögető nap a cicáknak, az adományozók ajándék tombola jegyeket kapnak!

Az Állatotthonban jelenleg közel 900 kidobott, megunt, megkínzott, balesetet szenvedett vagy rossz körülmények közül, altatás elől mentett állatról gondoskodnak az állatvédők, ebből majdnem 100 macskáról. A cicákon kívül élnek itt kutyák, nyulak, teknősök, rágcsálók, emuk, díszmadarak, kicsi és nagy gazdasági haszonállatok, lovak, sőt, még egy őz és két szarvas is. A Rókarezervátumban természetes élőhelyükhöz hasonlóan kialakított környezetben lehet megismerni az Állatotthon gondozásában élő rókákat, borzokat és mosómedvéket.

Utóbbiakat ugyan csak virtuálisan lehet örökbe fogadni az alapítvány honlapján keresztül, de aki néhány finom falattal (pl: zöldségekkel, vagy tojással) érkezik a rendezvényre, az kézből megetetheti őket. A Cicás Napra a belépés ingyenes. Részletes program és az örökbe fogadható állatok fényképei, leírása megtekinthető az Alapítvány honlapján.

1 hozzászólás

  1. Nagyon-nagyon cukika a cicuka!