ZETApress

hírportál

Kutyagyilkos gyerekek?

Unatkozó gyerekek is lehettek a kutyakínzók? Az Orpheus Állatvédő Egyesület szakemberei nem tartják kizártnak, hogy akár a nyári szünidejüket töltő, unatkozó gyerekek játék gyanánt végezhették ki, és vághatták ketté a lakótelepen széthasítva megtalált kutyatetemet.

Mint ismeretes: kettévágott kutyatetemet találtak péntek reggel Kecskeméten a széchenyivárosi lakótelepen. Az állatot reggel hat óra körül az Akadémia körúton egy munkába induló nő vette észre, aki azonnal értesítette a Gong rádiót. A reggeli műsor vezetője hívta a Bács-Kiskun Megyei Állatvédelmi Őrszolgálatot az intézkedés érdekében ? tudatta a Zug.hu.

Egy fekete keverék kutyáról van szó, amelyen több, mély vágott sérülést ejtett az egyelőre ismeretlen tettes. A kecskeméti rendőrkapitányság életvédelmi alosztálya állatkínzás bűncselekményének alapos gyanúja miatt indított eljárást.

A rendőrség előzetes vizsgálata szerint az elkövetők valószínűleg nem a helyszínen végezték ki az állatot, hanem egyszerűen kidobták oda, mivel a sérülések súlyosságához képest kevés vérnyomot találtak. Úgy tűnik, hogy az elkövetők szamurájkardot használtak a mészárláshoz.

Aki bármilyen felvilágosítást tud adni vagy ismer kapcsolódó körülményt, az a bűncselekmény felderítése érdekében jelentkezzen a rendőrségen! Az Orpheus Állatvédő Egyesület a szülőknek azt tanácsolja, hogy kiskorú gyermekeiket ne engedjék csoportosan utcára huzamosabb ideig semmit tenni, mert az unaloműzés sok esetben a háziállatok kárára valósul meg. Az állatkínzás Magyarországon bűncselekmény, amiért 3 évig terjedő börtön is adható!

5 hozzászólás

  1. Megdöbbenve olvastam a hírt és néztem a képet. Létezik olyan ember – legyen az gyermekkorú, vagy felnőtt – aki képes ilyen gonoszságra? Bizonyára létezik, hiszen megtörtént a dolog. Félelmetes, hogy szamurájkardot használhat bárki is hazánkban, ahol ugyebár nincsenek szamurájok, de elvetemült gyilkosok mégiscsak vannak. Nem hinném, hogy aki egy szerencsétlen állattal így képes bánni, az az emberekkel normálisan viselkedik.

    Én kevésnek tartom a 3 évig terjedő börtönbüntetést, bevallom, hogy a kép láttán kedvem támad javasolni, hogy az ilyen aljas gyilkosokat akasszák fel!

  2. Ez valami borzasztó több szempontból is nézve! Nekem hazafelé úton nyomták a kezembe az újságot a hírrel, de végig se tudtam olvasni, mert már a kép gyanánt hányingerem lett, és el se tudom képzelni hogyan tehet valaki ilyet meg, és másnap hogyan tud felkelni, mintha mi sem történt volna.

    Akár gyermek tette – amit én nehezen hiszek – akár felnőtt, én a helyében feladnám magam, vagy végeznék magammal, mert nem tudom ezzel a borzasztó cselekedetével hogyan tud emberek közé menni?

    Esetleges mentségére szolgálhat a mostani nyomasztó életkörülmények által elszenvedett pszichés betegség, rossz gyermekkor, vagy esetleg a kutya rátámadhatott? Nem tudom… Vagy még ami lehetséges, megszálta az ördög, vagy a sátán valamiféle gonosz erő írányította, mert jó és rossz egyaránt lesz a földön mindig, hisz így van egyensúlyban sajnos a világ… Részvétem a kutyus gazdájának!

  3. Én nagyon mérges vagyok. Ha gyerekek voltak akkor is börtönben a helyük. Most egy ártatlan kutya, holnap egy ember… Én sírtam amikor megláttam a képet. A kutyámra gondoltam akit nagyon szeretek. Gyújtottam egy gyertyát a kutyának. Mit érezhettek és ők mit érezhettek amikor ezt tették?

  4. Nekem most letört egy kis darab a szívemből! 🙁 Ez szörnyű! megszakad a szívem! Szegény kiskutya! 🙁

  5. Sajnálatos dolog, hogy léteznek ilyen szadista férgek!