ZETApress

hírportál

Színházzal a beteg gyermekekért

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ) William Shakespeare: Szentivánéji álom című jótékonysági színházi előadása lesz december 21-én csütörtökön 19 órakor a Vígszínház színpadán ? tudtuk meg Pethő Zsófiától. Fotóink Dömölky Dániel felvételei.

Szent Iván éjjele egy hatalmas házibuli, ahová mindannyian hivatalosak vagyunk. Azért jövünk el, hogy a vágyainknak engedelmeskedjünk. De mi történik, amikor ezen a bolondos estén, mikor a hold sem nyújt világosságot, minden érzésünk irányt téveszt? Mintha láthatatlan lények packáznának velünk. Féltékeny tündérek félrekézbesített bűbájai a legváratlanabb helyzetekhez vezetnek: aki eddig a szerelem elől menekült, most üldözi azt, aki vonakodott, most vonzódik. A vígjátéki félreértéseken keresztül, amiket Pukk, ez a rafinált játékmester kaján élvezettel és fáradhatatlanul működtet, saját esendőségünkön nevethetünk.

A Szentivánéji álom Shakespeare legforrongóbb komédiája, amelyben mindenki átalakul, leveti a bőrét, kivetkőzik önmagából vagy éppen önmagává vedlik át, hogy aztán másnap reggel, fátyolos szemmel megébredve elgondolkodhasson: tényleg énvelem történt mindez? A szereplők között megtalálható többek között: Bach Kata, Eszenyi Enikő, Stohl András, Hegedűs D. Géza, Hajduk Károly, Járó Zsuzsa. Rendező: Kovács D. Dániel. Az emelt díjas ? 25 ezer forintos ? jegyek megvásárlásával a nézők a Gyermekmentő Szolgálat egészségügyi programját támogatják. Az előadás után a vendégek részére az NGYSZ fogadást ad. Jegyrendelés Gabos Erikától a +36-1-475-7000 vagy a 475-7010 telefonszámon és a gabos@gyermekmento.hu emailcímen.

1 hozzászólás

  1. Szívet melengető kezdeményezés, ráadásul egy REMEKMŰ segítségével!