ZETApress

hírportál

Kölcsönlakásból kölcsönlakásba

KölcsönlakásÚj bemutatóra készül a Játékszín, december 10-én szombaton mutatja be Ray Cooney és John Chapman: Kölcsönlakás című vígjátékát, amelyre nemcsak a színházi élmény és a slágergyanús zene miatt érdemes jegyet váltani. Aki június 30-ig megnézi az előadást, egy évre akár egy valódi kölcsönlakásba is beköltözhet.

Kollégáival együtt az igényes szórakoztatásban hisz, ennek szellemében választják ki azokat a darabokat, amelyeket színre visznek ? mondta Bank Tamás, a Játékszín igazgatója a ma délutáni sajtótájékoztatón. A direktor hozzátette, ezúttal külön öröm számukra, hogy egy izgalmas előadás mellett, plusz meglepetéssel tudnak kedveskedni a közönségnek. A Kölcsönlakás nézői közül ugyanis bárki esélyes lehet arra, hogy egy évre beköltözzön egy valódi kölcsönlakásba a SASAD LIGET lakóparkban, csak weboldalukon kell regisztrálnia!

A Ray Cooney és John Chapman tollából 1969-ben született fergeteges vígjáték a jövő hét végétől látható a Játékszínben. A színész-író Cooney olyan sikerdarabok szerzője, mint A miniszter félrelép, a Ne most drágám, a Miért nem marad reggelire? vagy a Páratlan páros. Színművei, köztük a Kölcsönlakás, világszerte folyamatosan szerepelnek a színházak repertoárján. A Játékszínben Kapitány Iván olyan kiváló színészekkel viszi színre a darabot, mint Lengyel Tamás, Lévay Viktória, Debreczeny Csaba, Dobó Kata, Molnár Áron, Erdélyi Tímea, Klem Viktor, Szabó Erika és a mai sajtótájékoztatót moderáló Szulák Andrea.

A vígjáték szövegét Hamvai Kornél fordította és Búss Gábor Olivér dramaturg, a rendező állandó szerzőtársa kifejezetten a mostani előadás kedvéért dolgozta át. A modernizált szöveg mellett az alkotók a Cooney?Chapman szerzőpáros Londonban, Philip és Johanna felújítás alatt álló lakásában játszódó alaptörténetét követik. Philip és Henry sikeres gyermekkönyv-kiadók, irodájuk annak a háznak a földszintjén található, ahol Philip és Johanna lakik. Amíg Philip a feleségével vendégségbe megy, Henry randit szervez magának a lakásukban. Nem tudja, hogy felesége is hasonló programot tervez újdonsült lovagjával. És van valami, amiről egyikük sem tud: a Philip és Johanna lakásán dolgozó belsőépítész is épp szerelmi légyottra készül a szobalánnyal. A teljes káosz közepébe érkezik meg váratlanul a meglehetősen prűd nő hírében álló, híres mesekönyv-író, akire Henry és Philip kiadója már régóta fente a fogát?

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=n-z85rWGOgU[/youtube]

A Játékszín Kölcsönlakás című előadása nemcsak szövegében ígér újítást, de zenei szempontból is meglepetést tartogat. A sajtótájékoztatón Lévay Viktória előadásában debütált az a dal, amelynek zenéjét Havas Lajos Chico, szövegét pedig a balassagyarmati születésű Lombos Márton jegyzi. Az alkotók bíznak benne, hogy az új dal hamarosan a rádiókban is hallható lesz és igazi slágerré válik!

1 hozzászólás

  1. A Kölcsönlakás című darab premier utáni buliján a darab szereplőivel és a Játékszínbe meghívott közéleti személyiségekkel együtt ünnepelhettük az új előadás tegnap esti bemutatóját.