ZETApress

hírportál

Cirkuszjegyek csak gyermekeknek

Fővárosi NagycirkuszA Magyar Szocialista Párt szerint egy jó ötletet sikerült elrontani az általános iskolások ajándék cirkuszjegyével ? mondta Bangóné Borbély Ildikó MSZP-s országgyűlési képviselő, a Népjóléti bizottság tagja délelőtt a Fővárosi Nagycirkusz (FNC) előtt.

Mintegy 112 ezer általános iskolai diák a kitűnő bizonyítvány mellé ajándék cirkuszjegyet kapott a Fővárosi Nagycirkuszba, de egy átlagos kétkeresős, kétgyermekes család nem tudja kifizetni a Budapestre utazás és a további jegyek összesen akár húszezer forintos költségét. A képviselőnő közölte: kezdeményezni fogja, hogy terjesszék ki az eredetileg augusztus végéig tartó jegybeváltási időszakot a következő tanév végéig vagy legalább december végéig.

Azt is kezdeményezi, hogy pluszforrások felhasználásával adjanak lehetőséget arra, hogy a gyerekeket kísérő szülő is kaphasson jegyet és térítsék meg az utazási költségeket is. Véleménye szerint ha a gyerekek egész évben jól teljesítettek, megérdemelnék, hogy ingyen el tudjanak menni Budapestre a családjukkal. Hozzátette, hogy eddig nem egészen négyezer gyermek regisztrált az előadásra, ez köszönő viszonyban sincs a 112 ezerrel, így beigazolódni látszik az a félelem, hogy a szülők nem tudják igénybe venni ezt az ajándékot.

1 hozzászólás

  1. A Klik a korábbi írásbeli kérdéseinkre és a vasárnapi sajtótájékoztatónkra reagálva ma ígéretet tett arra, hogy az ajándék cirkuszjegyek mellé kedvezményes vonatjegyet is biztosít a kitűnő bizonyítványt szerzett diákoknak és kísérőiknek. Ezek szerint az iskolafenntartónál most tűnt fel, ami a számokból is hetek óta egyértelmű: a magyar szülők többsége egyszerűen nem tudja kifizetni egy fővárosi utazás költségét.

    A kérdésünk ezek után úgy szól: hogyan fogja tájékoztatni a Klik az érintett szülőket a vasúti kedvezményről? Elvárjuk, hogy az ingyenes cirkuszjegyet még fel nem használó mintegy 108 ezer családot a lehető leghamarabb értesítsék a változásról, illetve azt is, hogy az eredetileg augusztus 31-ig tervezett akciót minimum az év végéig hosszabbítsák meg!