ZETApress

hírportál

Diana Krall az Arénában

Diana Krall november 18-án lép színpadra a Budapest Sportarénában. 1964-ben született a kanadai Nanaimoban. Szülei nyomdokain ? édesapja szintén jazz-zongorista volt, és óriási lemezgyűjtő ? 4 évesen zongorázni tanult, 15 évesen pedig szülővárosának lakosait kápráztatta már el játékával. Zenei képzettségét az Egyesült Államok neves konzervatóriumaiban tökéletesítette: Boston, Los Angeles, New York legjobb oktatóinál és jazz előadóinál tanult.

Első albuma 1993-ban jelent meg egy független kanadai kiadónál Stepping Out címmel. A világ jazzrajongói leginkább az 1999-ben megjelent The Look Of Love albuma kapcsán ismerték meg, amiért Grammy díjat nyert jazz kategóriában, és az első jazz album volt a világon, amit az Év Albuma díjra is jelöltek.

Azóta ő a legkeresettebb női jazz előadó. Albumai milliós nagyságrendben fogynak, díjak tucatjait nyerte meg, a közönség imádja. Elsőrendű zongorajátéka, mély hangja és jellegzetes énekstílusa teljesen egyedi előadásmóddal párosul. 2003-ban férjhez ment Elvis Costellohoz, 3 évvel később ikreknek (Dexter Henry Lorcan és Frank Harlan James) adott életet.

Idén 12. albumával, a Quite Night című anyaggal tért vissza, amely több országban a slágerlista élén kezdett, köztük hazánkban is. A brazil zene előtti tisztelgés és a férjéhez írt romantikus dalok keverednek új albumán, melynek turnéja Magyarországot is érinti.

Eddig egyetlen alkalommal koncertezett nálunk, 2004 decemberében, kirobbanó sikerrel. Miután a művésznő híres arról, hogy jobban szeret kisebb helyeken játszani, így nálunk is úgynevezett színházi kialakítású Aréna terembe lehet a belépőket megvásárolni. Jegyek június 12-én péntektől kaphatók a Ticketexpressben és az Eventim országos hálózatában. További infó itt kapható.

Koncertjegyet az Interneten, olcsón

A Live Nation a művészek támogatásával bejelenti az alacsony árú koncertjegyeket Közép-Európában. Ez a különleges ajánlat az összes rajongó számára megnyithatja a kapukat. Azon előadóknak koncertjeire, akik a Live Nation szervezésében turnéznak nyáron Közép-Európában, egy újfajta belépőt is ajánlanak, amely árával a recesszió sújtotta rajongók számára is elérhető. Az Artist Music Exchange elnevezésű akció most indul.

A művészek szívesen csatlakoztak az akcióhoz, amelyben lengyel, cseh és magyar koncertekre szóló jegyek lesznek, kijelölt előadásokra és korlátozott darabszámban, 15 euro körüli értékben.

Egy nyári koncert nagyszerű kikapcsolódást jelent ezekben a nehéz gazdasági időkben ? nyilatkozta Michael Rapino, a Live Nation elnöke. ? Az Artist Music Exchange programmal könnyebbé tesszük a rajongók számára, hogy láthassák kedvenceiket Közép-Európában.

A jegyeket mindegyik érintett koncertre csak ezen az oldalon keresztül lehet megvásárolni. A magyarországi koncertek közül a június 15-i, debreceni Lenny Kravitz buli került bele az akcióba, korlátozott számban 4500 forintért lehet megvásárolni online a belépőket, a fenti oldalon keresztül.

1 hozzászólás

  1. Büszkén jelentjük be, hogy Diana Krall, a jazz hercegnője két telt-házas budapesti koncertje után harmadszorra is hazánkba látogat: 2012. november 13-án, kedden ad koncertet a Papp László Budapest Sportarénában.

    Diana Krall eddig kétszer járt Magyarországon, legutóbb 2009 októberében. Mindkét alkalommal fergeteges sikerű koncertet adott. Miután a művésznő híres arról, hogy jobban szeret kisebb helyeken játszani, így nálunk is úgynevezett színházi kialakítású Aréna-terembe lehet a belépőket megvásárolni, a vélhetően ezúttal is remek hangulatú koncertre.

    Jegyek először február 14-16-a között a Diana Krall Fan Club tagjai számára lesznek elérhetők a http://www.dianakrall.com oldalon keresztül, a hazai értékesítés pedig február 17-én reggel 10 órakor indul weboldalunkon és a TICKETPRO országos hálózatában.