ZETApress

hírportál

Norbi Csilla ölében

Csikós József, vagy Szűcs Gyula? Gyula, vagy József? ? Kedden éjfélkor kiderül, hogy a két tehetséges kieső közül ki kap újabb lehetőséget a New York Café Bárzongorista Verseny V. fordulójában. Rájuk az interneten lehet szavazni ? tudtuk meg Bella Gabriellától.

Közben ismét megcsappant a mezőny, Gallyas Lakatos Róbert ugyanis nem folytatja a versenyt. Ez érinti a döntő fellépőinek számát. Több ismert zenész is ellátogatott a IV. fordulóra a Világ Legszebb Kávéházába, Király L. Norbi pedig valahogy Szentpéteri Csilla ölébe huppant ? mindent egybevéve: eseménydús este volt.

Csikós József és Szűcs Gyula a két párbajozó. Tegnap este is hárman kerültek búcsú közeli helyzetbe, de a zsűri Banyák Józsefet mentette meg. A továbbjutók sorsáról a világhálón mondják ki a végső szót. A weboldalra kerülnek fel a produkciók, ezek alapján bárki kialakíthatja véleményét és ez által befolyásolhatja a negyedik forduló végeredményét. Szavazni kedd éjfélig lehet, akkor derül ki, hogy ki néz szembe a további kihívásokkal.

Gallyas Lakatos Róbert nem érkezett meg erre a fordulóra, mint utóbb kiderült: egészségügyi okok miatt maradt távol. Sajnos így azonban nem folytathatja a versenyt. Ez az esemény befolyásolja a március 31-i döntő menetét: a tervezett hét versenyző helyett hat állhat a végső megmérettetés elé. Az est programja nem változik, az érdeklődők a részleteket elolvashatják az interneten.

Nyári Károly ismét megköszönte a közönség érdeklődését, a versenyzőkkel kapcsolatban pedig örömmel állapította meg: ahogy haladnak fordulóról-fordulóra, egyre inkább képesek önmagukat hozni. A zsűri elnöke szerint az az igazi profi, aki azt is el tudja játszani, ami nem az ő műfaja. Szentpéteri Csilla érzelmi oldalról közelítette meg az előadásokat, főként azt kereste, hogy a kávéházi atmoszféra eléréséhez mit tesznek hozzá a mezőny tagjai. Ő most úgy érezte: a finálé felé haladva a katarzis élményt felváltja a versenyszellem.

Rakonczai Viktor azt figyelte, ki-hogy tudja belecsempészni a saját zenei világát abba a darabba, amelyet előad. Szerinte érdekes átalakuláson mennek át a művészek, ahogy váltakoznak a műfajok, úgy cserélődnek az élboly tagjai ? attól függően, ki milyen zenét tud jobban megragadni. A nézőközönség soraiban ismert arcok is feltűntek: Mága Zoltán hegedűművész, valamint Kóródi Iván zongorista is megtisztelte jelenlétével a rendezvényt. Egy-egy pillanatra pedig Havasi Balázs is látható volt?

Volt születésnapi ünneplés is: Király L. Norbi legnagyobb megdöbbenésére a mezőny tagjai eljátszották és énekelték neki a Happy Birthday-t. Norbi annyira megrökönyödött a nem várt köszöntéstől, hogy Szentpéteri Csilla ölébe huppant ? és hosszasan üldögélt ott. Az X?Faktor 2010-es döntőse a New York Café Bárzongorista Verseny házigazdája. Igazán barátias viszonyba került a versenyzőkkel, a zsűrivel és a szervezőkkel. A közönség vette a lapot és hatalmas tapssal ünnepelte az immár 23 éves műsorvezetőt.

Tegnap nemzetközi filmzene részletekkel, darabokkal és a ?80-as, ?90-es évek magyar popslágereivel varázsolták el a zsűrit és a közönséget a művészek a Világ Legszebb Kávéházában. A New York Café Bárzongorista Versenyének IV. fordulójára előbbiekből szabadon készülhettek a versenyzők, a hazai zenék listáját azonban Nyári Károly zsűri elnök állította össze. A mezőny tagjainak összesen két hetük volt megtanulni mindegyik dalt, hiszen az csak a helyszínen derült ki, hogy ki-mit ad elő ezek közül. A felsorolásban többek között Cserháti Zsuzsa, Máté Péter, Szécsi Pál és még számos méltán elismert sztár szerzeményei szerepeltek.

Az internetes szavazók döntenek a kiesők között, melyre két napjuk van rá. Kedden kiderül, hogy ki jut közelebb az egymillió forintos fődíjhoz a New York Café Bárzongorista versenyen! Összesen hat estén mérik össze a tudásukat a versenyzők. Az utolsó, március 31-i, szombati döntőre hatan maradnak, közülük kerül ki az, aki megnyeri a New York Café egymillió forintértékű, öt est megtartására szóló szerződését.

2 hozzászólás

  1. Megvan az eredmény: Szűcs Gyula jutott tovább a New York Café Bárzongorista Versenyen. Az internetes szavazók mondták ki a végső szót. Szűcs Gyula játszhat újra! Az ő játékát találta meggyőzőbbnek az internetes közönség a Világ Legszebb Kávéházában zajló Bárzongorista Verseny negyedik fordulója után. Vasárnap este is hárman kerültek kieső pozícióba, közülük a zsűri Banyák Józsefet tartotta a mezőnyben, Csikós József azonban ? mint most kiderült ? nem kapott elég szavazatot ahhoz, hogy folytassa a versenyt.

    Az internetes szavazók döntése alapján Szűcs Gyula zongorázhat újra a február 26-i, utolsó elődöntőn a Világ Legszebb Kávéházában! A netes párbajra összesen 668 szavazat érkezett szerda éjfélig, ebből Csikós József 212 voksot, Szűcs Gyula pedig 456 szavazatot kapott. Vasárnap este is hárman kerültek búcsú közeli helyzetbe, de a zsűri Banyák Józsefet mentette meg. A továbbjutók sorsáról a világhálón mondták ki a végső szót. A weboldalra kerültek fel a produkciók, ezek alapján bárki kialakíthatta véleményét és ez által befolyásolhatta a negyedik forduló végeredményét. Szavazni tegnap éjfélig lehetett.