ZETApress

hírportál

Nem sikerül az idei nyitás

A Budapest Rooftop Cinema idén 7. alkalommal nyitná meg kapuit: az Európa legnagyobb tető(kert)moziját üzemeltető csapatunk azonban a tavalyi évben a Corvin Club bezáratása miatt önhibáján kívül, de azonnali hatállyal költözni kényszerült ? tudatták sajtósaik.

A mozi 2018 nyarának második felében a Corvin Plazában Budapest Rooftop Cinema Special Edition néven folytatta munkáját, idén azonban itt sem kezdhetjük meg tevékenységünket. A tárgyalások elkezdődtek, társaságunk konkrét programmal és a tavalyi évben megszerzett tapasztalatokon alapuló bővített és komplex koncepcióval készült ? a Plaza azonban egy másik szolgáltatóval egyezett meg.

A Kultik Mozihálózat Kultik Sky Cinema néven indítja a helyszínen moziját, melynek koncepciója kísértetiesen hasonlít ahhoz, amit mi dolgoztunk ki: az általunk tervezett fejlesztéseket ? amelyeket természetesen megosztottunk a plaza üzemeltetéssel is ?- most ők megpróbálják ugyanúgy megvalósítani, mintegy kimásolva a tervezetünk minden lényegi elemét: a terasz födém korlátozott terhelhetősége miatt idén felfújhatós mozivászonnal készültünk, valamint fix gépházat is kialakítottunk volna, hogy a nézőtér ezáltal még nagyobb és kényelmesebb legyen, így a lehető legtöbb napágy férjen el a tetőteraszon. A bevásárlóközpont a mai napig semmilyen választ, érdemi magyarázatot nem adott arra, mi volt az oka annak, hogy egy ezidáig számunkra teljesen ismeretlen társasággal egyezzen meg a hátunk mögött.

A Budapest Rooftop Cinema 2013 nyara óta végzi kulturális értékteremtő tevékenységét Budapesten. Egy olyan különleges, egyedi és az országban eddig nem ismert módját választottuk a közösségi szórakoztatásnak, amellyel a klasszikus értelemben vett kertmozik és a város egyedi, legnagyobb tetőteraszát összegyúrva létrehoztuk a Tetőmozit, egy olyan filmszínházat, ahova a város forgatagából kiszakadva 5 emelet magasságban lehet gyönyörködni a páratlan naplementében, majd megtekinteni egy-egy klasszikus filmsikert vagy akár egy várva-várt filmpremiert.

Az elmúlt 7 évünk folyamatosan a fejlesztésekről, bővítésekről és a töretlen fejlődésről szólt, az utóbbi három szezonban már DCP technikával is vetítettünk, az összes országos filmforgalmazóval sikeres együttműködésben vagyunk, számos sikeres premiert tartottak nálunk. A Tetőmozi (Budapest Rooftop Cinema) márka és az ehhez tartozó minden kiegészítő attribútum a saját elképzeléseink alapján jött létre és a saját szellemi termékünk. Rengeteg munka ? fejlesztési befektetés, hatalmas beruházás volt ez a részünkről az elmúlt években, sikerességünkre az éves szinten nagyszámú nézőközönségünk és a közösségi média felületeinken több mint harmincezer rajongónk is bizonyíték.

Amennyiben a Kultik Sky Cinema az általunk már bejáratott, megismertetett, jó-hírűvé vált szolgáltatást erőfeszítés nélkül utánozza, és márkanevünket, jellegzetes arculati elemeinket az engedélyünk nélkül, megtévesztésre alkalmas módon használja, úgy ezen tevékenységével jellegbitorlást valósíthat meg. Mielőtt azonban emiatt jogi útra tereltük volna az esetet, egy együttműködési tárgyalást kezdeményeztünk, hiszen a mi kész koncepciónk és a tavalyi évben sikeresen üzemeltetett Budapest Rooftop Cinema Special Edition vetítéssorozatunk a Corvin Plaza tetőteraszán is arra jogosít minket, hogy partnerként számoljanak velünk, és ne a mi sikereinkre, felépített rendszerünkre alapozva nyissanak ránk. Nem engedhetjük, hogy azt az egyedi és általunk megálmodott és az országban egyedüliként képviselt szórakoztatási formát, miszerint háztetőn, tetőteraszon filmszínházként bejegyzett, fedett mozi minőségű vetítőhelyet hozzunk létre, és amelyet az elmúlt majd’ egy évtizedben sikeresen üzemeltettünk, most egy önjelölt konkurencia a saját sikereire használja fel.

Mivel idáig a Kultik Mozihálózat tulajdonosai és a Corvin Plaza üzemeltetése elzárkózott az egyeztetéstől, így ügyvédünk a szükséges lépéseket megteszi. A Budapest Rooftop Cinema jóhiszeműen járt el, és semmi mást nem szeretne, mint ismét megnyitni kapuit a moziszerető közönség előtt. Hisszük, hogy a tavalyi évben a Corvin Club bezárása és ezáltal a Budapest Rooftop Cinema kényszerű költözése, majd az idei sajnálatos és számunkra felfoghatatlan történések ellenére is hamarosan jó hírekkel szolgálhatunk!

1 hozzászólás

  1. A Kultik egyedülálló mozis élményt garantál minden mozijában, így az új a Kutik Sky Cinemában is! A Kultik Magyarország második legnagyobb mozihálózata. Tagjaink közt jelenleg 18 mozi található, Magyarország különböző nagyvárosaiban. Kultik multiplex mozi található többek közt Kaposvár Plazában, Csepel Plazában és Kanizsa Plazában is, valamint a Kultik három kertmozit is üzemeltet a Balatonon.

    A Kultik Mozihálózatot 2016-ban alakult meg azzal a céllal, hogy az ország különböző pontjain minőségi mozis élményt nyújtson látogatóinak. Minden Kultik mozi a legmodernebb vetéstechnikát alkalmazva, kiváló mozis körülmények között, jól felszerelt mozibüfével, igazi mozis élményt nyújt. A Kultik mozihálózat alapítása óta egységes arculattal jelenik meg, ezen arculati elemek kerültek felhasználásra a Kultik SkyCinema esetén is.

    Tetőkerti mozizás hosszú évek óta a világ minden táján sikerrel működik, Európától az Egyesült Államokon és Ausztrálián át egészen a budapesti és győri Árkád bevásárlóközpontokig. Ezt a tetőkert vonalat tervezi a Kultik is megvalósítani a Corvin Plaza tetején is, a cégtől már megszokott magas színvonalon. A Kultik SkyCinema, az egyik piacvezető, Christie vetítés- és hangtechnikáját alkalmazva, kényelmes babzsák-fotelekkel, napágyakkal, rendezői fotelekkel, valamint színvonalas büfével várja majd a szabadtéri mozizás kedvelőit. A Kultik SkyCinema június 14-én pénteken ünnepélyes gálával nyitja meg kapuit. A megnyitóra, illetve utána minden vetítésünkre szeretettel várjunk a premier- és slágerfilmeket kedvelőket!