ZETApress

hírportál

Sajtómentes Fesztiválnyitó

A 32. Budapesti Tavaszi Fesztivál megnyitó ünnepségére hívta Tarlós István főpolgármester ma délelőtt 11-re az Iparművészeti Múzeumba a sajtómunkásokat, mert az Art deco és modernizmus ? Lakásművészet Magyarországon 1920?1940 című kiállításon köszönti a megjelenteket.

A meglepetés háromnegyed 11-kor a bejáratnál ért. ? Tudunk segíteni? ? tette fel egy fesztiválszervező az ajtóban a szokványos szöveget. Bemutatkozásom után közölte, hogy a sajtótájékoztató háromnegyed 10-kor volt, ide már csak a meghívottak jöhetnek. ? S ha előbb jövök, maradhattam volna? ? kérdeztem, de a fejét rázta. ? Őket már mind elküldtük ? felelte ?, a városházi meghívás meg kevés ide!

Szó nélkül távoztam, de odakinn még távolból figyeltem néhány percig. Kíváncsi voltam, hányan akarnak belógni olyanok, akiknek semmi közük sincs az újságíráshoz, mégis mindenütt ott vannak. Nem tartoznak sem újságíró szervezethez, sem szerkesztőséghez, mégis mindenről tudnak. Egymásnak adják az információkat a jobbnál-jobb fogadásokról, de valójában csak az érdekli őket, hogy hol mit lehet megenni. Van-e pörkölt, vagy csak pogácsa a betevő?

Láttam, amint néhányan érkeztek. Nem mentem a közelükbe, nehogy közéjük tartozónak nézzenek! Nem vártam meg, hogy gyűljön a siserehad, mert tudom, hogy ők jóval a kezdés után érkeznek, amikor már lazább az ellenőrzés, maradék viszont még mindig van az asztalokon. A szerdai Helia hotelbeli díjátadóra is néhányan több mint egyórás késéssel érkeztek!

Természetesen a BTF szervezői megválogathatják vendégeiket. Ha a büféújságírók népes csapatát akarják kiszűrni, egyet kell értenünk velük! A gond csak az, hogy a sajtótájékoztatók hiénái helyett így azokat tartják távol, akik nem enni-inni, hanem tudósítani mennek. S milyen volt a kiállítás? Ezt sajnos az ajtónálló nem hagyta megnézni!

1 hozzászólás

  1. Engem is kiküldött a szőke hölgy, igaz engem joggal. Fél 12-ig a közelben maradtam, s legalább húsz sajtóhiénát láttam besurranni. Az egyik hívatlan vendég még a később érkező barátjáért is kijött, aztán együtt mentek vissza a megnyitóra. Hát ennyit az ajtónálló hölgy hozzáértéséről, helyzetértékeléséről! Igaz, ő csak az újságírókat akarta távol tartani, a belógók viszont sosem voltak azok!