ZETApress

hírportál

Ezüstcipő Pasaréten

Csütörtökön ünnepélyes keretek között nyílt meg az Illovszky Emlékkiállítás, amellyel a fennállása 100. évfordulóját ünneplő Vasas az egykori legendás szakember előtt tiszteleg. Érdemei elismeréseként 2002-től az ő nevét viseli a Vasas Fáy utcai stadionja. A megnyitón Vígh Alex fényképezett.

Többek között megtekinthettük Várady ezüstcipőjét ? amelyet az 1976/77-es szezonban rúgott 36 góljával érdemelt ki ?, valamint Illovszky Rudolfhoz köthető számos tárgyat, például az 1972-es müncheni olimpián szerzett ezüstérmét. A Pasaréti Sportcentrumban tartott megnyitón Várady Béla, a klub legendás futballistája a Vasas Örökös Bajnoka kitüntetést vehette át. Mint az elmondta, egyedül azt sajnálja, hogy csapata utoljára épp abban a szezonban nyert NB I-es bajnokságot.

Rudi bácsi 2008. szeptember 23-án, 86 éves korában hunyt el. Háromszoros válogatott volt, s már aktív futballistaként lett edzője a Vasas serdülő csapatának. Játékosként is az angyalföldi klubot erősítette: 270 bajnoki mérkőzésén 87 gólt szerzett. Kétszer volt szövetségi kapitány 1966 és ?68 valamint 1971 és ?74 között. Irányításával lettünk 1972-ben negyedikek a belgiumi Európa-bajnokságon. Angyalföldi edzőként kétszer nyert Közép-európai Kupát, négyszer pedig magyar bajnokságot.

2 hozzászólás

  1. Várady Béla, a Vasas 36-szoros válogatott labdarúgója ma hajnalban otthonában váratlanul elhunyt. Az 1972-es müncheni nyári olimpia ezüstérmese április 12-én ünnepelte volna 61. születésnapját. A Vasas SC, a MOB és az MLSZ is saját halottjának tekinti, temetéséről később intézkednek. Nyugodjék békében!

Visszajelzések

  1. FociFesztivál Telkiben | ZETApress