ZETApress

hírportál

Képzeld el 2 keréken!

A Holland Nagykövetség és a Magyar Kerékpáros-klub közös rajz-, fotó- és videó-pályázatot hirdet a kerékpározás népszerűsítésére. A pályázatnak célja, hogy a fiatalok körében népszerűsítse a kerékpározást, mint fenntartható közlekedési módot ? tudtuk meg Myat Kornéltól.

A szeptember elsejéig tartó pályázatra olyan alkotásokat várnak, melyek bemutatják, hogy a 10-14 éves és a 15-19 éves korosztály hogyan képzeli el az ideális kerékpáros-barát lakókörnyezetét. A beérkezett rajzok, fotók és videók készítői értékes ajándékokért versenghetnek. A pályázat fődíja 2 darab, 2 fő részére szóló amszterdami hétvége a KLM és a Holland Nagykövetség felajánlásával. Az öttagú szakmai zsűri által legjobbnak ítélt alkotásokat az Európa Pontban szeptember 19-én nyíló kiállítás keretében mutatják be a szervezők.

A kerékpár a leggyorsabb, legolcsóbb és leginkább környezetbarát közlekedési eszköz. A pályázóknak rajz, fotó, vagy videó formájában azt kell bemutatniuk, hogy hogyan képzelik el kerékpáros-barát otthonukat, lakókörnyezetüket, milyen kreatív megoldásokat alkalmaznának, hogyan alakítanák át azt úgy, hogy minél jobb legyen ott kerékpározni. A munkák eredetisége és kreativitása mellett a kivitelezés minősége is fontos szerepet kap az értékelésnél.

A pályázat részletei

A pályázat időtartama: 2011. június 29-től szeptember elsejéig. Pályázhatnak a 10-19 éves fiatalok a 10-14 éves és a 15-19 éves kategóriákban. Nyeremények a fődíjak mellett: 2 darab százezer forintos kerékpár-vásárlási utalvány az ING jóvoltából és 2 darab ötvenezer forintos vásárlási utalvány az InterSporttól. Részletes feltételek idekattintva olvashatók.

1 hozzászólás

  1. A Holland Nagykövetség és a Magyar Kerékpárosklub szeptember 14-ig várja a kerékpározást népszerűsítő pályaműveket. A Holland Nagykövetség és a Magyar Kerékpárosklub június 29-én hirdetett közös rajz-, fotó- és videópályázatot, melynek célja, hogy a fiatalok körében népszerűsítse a kerékpározást mint fenntartható közlekedési módot.

    A szeptember 14-ig meghosszabbított pályázatra olyan alkotásokat várnak, melyek bemutatják, hogy a 10-14 éves és a 15-19 éves korosztály hogyan képzeli el az ideális kerékpárosbarát lakókörnyezetét. A pályázat fődíja két darab, két fő részére szóló amszterdami hétvége.

    A pályamunkák közül egy független, öttagú zsűri választja ki a legjobbakat, melyben Novák Péter zenész mellett szakemberek és a pályázat kiíróinak képviselői vesznek részt. Az alkotásokból az Európa Pontban nyílik kiállítás szeptember 19-én. A díjakat nyert pályaművek mellett további ? a zsűri által kiválasztott ? alkotások is láthatóak lesznek a kiállításon, e pályaművek alkotóit szeptember 16-án e-mailben értesítjük. A kiállításra minden pályázót és érdeklődőt szeretettel várunk!