ZETApress

hírportál

Istenről Terézvárosban

Kőrösi- Tóth Gábor és Gál Mihály: Isten árnyékában, avagy az Úr színei című kiállítására nyílt meg tegnap 18 órakor a terézvárosi Hotel Benczúr földszintjén. Megnyitotta Bézi Péter kurátor, a Fiatal Művészek Galériája vezetője. Fotóink Szabó László Ferenc felvételei.

Megtisztelte a megnyitót Ali Mokrani, Algéria magyarországi és szlovéniai nagykövete is. Beszédet mondott Pásztor Zsófi metodista hitoktató, biblia tanár. Kincses Lilla énekével és gitárjátékáéval bűvölte el a megjelenteket. Németh Sándor Nyiba író, költő, zenész, zeneszerző, olimpikon, edző és riporter saját versét szavalta el, Nagy János, a Római Sas Rend és Baráti Társaság elnöke az alkotásokat méltatta.

A 90. évében járó Kesztyűs Ferenc hosszan beszélt az általa kidolgozott tűzzománc kerámia technikáról, mellyel tanítványai képei készültek. Rövidesen egy szilikontechnikával alkotott festményük jelenik meg a Hercegprímás utcai Rendelőintézet falán. A szeptember 30-án csütörtökig 09-től 19 óráig látható kiállítás képei megvásárolhatók, minden eladásból 10%-ot adományoznak a Magyarországi Metodista Egyház budakeszi Márta-Mária Szeretetotthon javára.

1 hozzászólás

  1. Tartalmas, családias vernisszázs volt a Hotel Benczúrban, harmóniában a kiállított alkotásokkal.