ZETApress

hírportál

Erkel Ferenc ? megcsonkítva

Nem bűntény, hanem a nagy zeneszerző munkáját tartalmazó korabeli mű címlapja! Erkel keresztneve ? a Ferenc ? valószínűleg a helyhiány miatt megcsonkítva, egy félkörív mentén Fer-ként kinyomtatva, régi szép nyomdai betűkkel, acélba metszett, XIX. századi eredeti portrén látható Gyulán, Zsigovits István szalonjában.

A tulajdonos szívesen lát minden érdeklődőt, Gyulán, a megyei egészségügyi intézményhez közeli mini kiállítóhelyen, a Semmelweis utcában, hogy így is emlékezzenek az oda betérők a város nagy szülöttjére. ? Egy zenei ábrázolás-sorozat első részeként, a Városbarátok segítségével szereztem be, célom, hogy az emlékévben mások is láthassák, ne csak a könyvtár hasonló példányát tekinthessék meg ? mondta el a gyűjtő Lindenberger Tamásnak.

Mindenkit várok ? folytatta az ékszerészmester ?, hiszen a nagyon érdekes ábrázolás közkinccsé tétele a város szülöttének 200. születésnapjára történő emlékezés civil része. Az érték nálam mindig a mérték, ezért is döntöttem a program mellett. Tervem, hogy nyáron hangszerekről készült festményeket mutatok be, majd ősszel A selyem érintése ? ahogyan a zene hangjai megérintenek című mini-kiállítással jelentkezem.

3 hozzászólás

  1. Erkel neve, pontosabban a keresztneve csonkán jelent meg, Fer-ként. Én láttam! Bárcsak minél több olyan mester lenne az országban, mint a gyulai Zsigovits Ékszerszalon tulajdonosa, a Semmelweis utca 24. szám alatt! Nézzenek be hozzá, nézzék meg, mit tesz egy Városbarát! Pédát mutat és ösztönöz. Gratulálok! Lindi ? mint gyulai városbarát és értékőrző.

  2. Kedves Tamás! Miért csak most derült ki? Üdv: Magdi

  3. Nagy örömmel tölt el, hogy az Erkel képpel a civil társadalom és Zsigovics ékszerész mester mint a Gyula polgára is tiszteleg a nagy zenelegenda előtt. Egyúttal köszönetet szeretnék mondani, hogy a ?Zene hangjai? című kiállításommal én is bemutatkozhatok a gyulai polgároknak. Nagy izgalommal és szeretettel várom a kiállítást. Köszönettel: Kleinheincz Magdolna festőművész