ZETApress

hírportál

Borítékok Sárának

Tóth SáraSchmuck Andor és Tóth Ádám, a Budapest egész területén fogható Broadway FM 87,6 Rádió tulajdonosa az Erzsébet téri Kempinski Hotel Budapest földszinti Blue Fox bárjában tegnap este szerződést kötött: augusztus 13-tól minden hétfőn, szerdán és pénteken 19 órától hallható Andor új műsora Nemcsak a 20 éveseké a világ! címmel.

A vendégek közt Fodor Zsóka, a Barátok közt egykori Magdi anyusa, valamint Csocsesz és Komáromi Pisti is helyet foglalt. A Brodway Rádió szórakoztató, program ajánló, eseménybemutató, érdekvédelmi élő adásai sok-sok információval az idősebb generációknak szólnak.

Andor bejelentette, hogy a műsorvezetésért kapott tiszteletdíját a Tóth Sára Alapítványnak ajánlja fel. A 27 éves Tóth Sára A Tánc Mindenkié Magyar Táncrehabilitációs Alapítvány szakmai vezetője. Alapítványának létrehozásában egyik fő célja az volt, hogy a fogyatékkal élőknek és a szép-korúaknak rekreációs egészségmegőrző programokat biztosítson.

Tóth Sára eddigi életútjának mérföldkövei

2014-ben elvégzett az USA-ban egy amerikai integratív táncterapeutai képzést, melynek a honosításával foglalkozik. 2015-ben az Európai Önkéntes Szolgálat által Spanyolországban élt, 2016-ban az Amerikai Nagykövetség roma-származású gyakornoka volt, majd 2017-ben az 50 tehetséges fiatal magyar közé választották be módszere által. 2018-ban az Alba Accelerátor- mentorprogram részese volt Táncrehabilitációs programjával.

Sára fontosnak tartja, hogy folyamatosan képezze magát, ezért még számos továbbképzést végzett el, például tape-terapeuta, smr-hengeroktató, masszőr. Érzékenysége a sérültek irányába abból ered, hogy lyukas tüdővel született, ennek következtében oxigénhiányos állapot lépett fel, és tanulmányai során kiderült, hogy háromszoros díszes, vagyis diszlexiás, diszgráfiás és diszkalkuliás. Nehezen olvas, ír és számol, a táncterem volt az egyetlen hely, ahová szívesen járt és nem kínlódásnak élte meg az ott töltött perceket.

Az első diplomamunkáját általa kidolgozott táncmódszerből írta, melynek a Táncrehabilitáció nevet adta. Módszere abban különleges, hogy a táncművészet alapjait, illetve a fejlesztő-rehabilitációs mozgásformákat összegyúrta és olyan foglalkozásokat kínál, ahol a tánc öröme mellett fejlesztésben is részesülhetnek a résztvevők. Jelenleg is tanulmányait végzi az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Karon szomatopedagógia és értelmi-akadályozottak pedagógiája szakirányokon.

A szép-korúak széktáncát októberben szeretné egy fellépéssel megmutatni, hogy az idősebb generáció is szeret mozogni és igényük is van rá. Ehhez pom-pomokra is szükségük lenne, illetve mozgást segítő eszközök beszerzéséhez az Alapítvány Magnet Közösségi Bank: 16200247-10005680 számlaszámára való utalással lehet segíteni. A gyűjtés már tegnap este megindult: az érkezéskor kapott névre szóló üres borítékokba távozáskor betehettük az erre szánt összeget.

1 hozzászólás

  1. Nagyon büszke vagyok rád, sok puszi!!!!!