ZETApress

hírportál

Öngyógyító emberek

Öngyógyító emberekA minap jelent meg Kiss Erzsébet: Öngyógyító emberek című 204 oldalas könyve a novum publishing kiadó gondozásában. Debreceni szerzője közel félszáz olyan emberrel beszélgetett, akik nem roskadtak magukba egy baleset vagy betegség kapcsán, hanem továbbra is igyekeztek teljes életet élni.

Mire képes az ember, akár vert helyzetben is! A test törékeny, sérülékeny, a lélek még inkább ? s közöttük rendkívül szoros a kapcsolat. Ép testben ép lélek! Bárkit érhet baleset, megbetegedhet ? ezeknek nyomai fizikálisan és pszichésen erősen megviselik. Korántsem mindegy azonban, milyen mértékben. Kiss Erzsébet kötetének főszereplői ? akik főnixként szárnyaltak fel romba dőlt életük hamvai közül csökkent teljesítményre képesen, sérülten, esetleg fogyatékosként ? itt élnek közöttünk, környezetünkben, bárki számára elérhetők, akár személyesen is. Ránk mosolyognak a bátrak, akiknek volt merszük szembe szállni az életet fékező erővel, a betegséggel, és akik győztesen kerültek ki belőle, felhasználva a sport, a mozgás adta hihetetlennek tűnő lehetőségeit ? olvashatjuk a hátsó borítólapon.

A könyv egyik szereplőjéről, a jobb karja nélkül kerekező debreceni Novák Ferenc biciklikirályról 2011-ben jelentette meg könyvét, melyet a MÚOSZ Életmód Szakosztálya 2013. januárban mutatott be a Sajtóházban. A róla készült beszámolónk idekattintva olvasható.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=QZ7XWVn_6EY[/youtube]

1 hozzászólás

  1. A MÚOSZ Életmód Szakosztálya szeretettel hívja az érdeklődőket 2015. október 29-én csütörtökön 15 órára a Sajtóház (Budapest VI. Vörösmarty u. 47/A.) földszinti Mikszáth-termébe Kiss Erzsébet: Öngyógyító emberek című könyvének bemutatására! ? Üdvözlettel: Dr. Szalontai Éva, a MÚOSZ Életmód Szakosztály elnöke és Kiss Erzsébet, a MÚOSZ Életmód Szakosztály vezetőségi tagja, a könyv szerzője.