ZETApress

hírportál

Nyárutó az Alexandrában

NyárutóKözeledik a nyár vége, a munka ünnepe fullasztó hőséggel köszönt a New Hampshire-i Holton Millsre, ahol a magányos, tizenhárom éves Henry többnyire tévénézéssel, olvasással és álmodozással üti el az idejét; egyetlen társasága elvált és érzelmileg labilis anyja ? írta Joyce Maynard: Nyárutó című könyvében.

Az ünnepi hétvége előtti csütörtökön azonban egy titokzatos, vérző férfi, Frank kér segítséget Henrytől. A következő öt nap alatt a fiú megismeri az élet legfontosabb leckéit, a féltékenység torokszorító fájdalmát, az árulás erejét, hogy áldozatot kell hoznunk a szeretteinkért ? és hogy érdemes várni az igazi szerelemre. ? Bölcs és szívből jövő regény, mely kifinomultan, apró igazságokon keresztül világítja meg az emberi szív titkait ? írta róla a BookReporter.

Azt hiszem, mindig is izgatni fog az a bizonyos életkor, a gyerek- és a felnőttkor határán, amikor az ember kilép a gyerekkorból, szembesül mindazzal, amit a szülei elhibáztak, és először fedezi fel a szexualitás világát. Jelen esetben a fiú vállán hatalmas teher nehezedik: a felelősség, hogy törődjön érzékeny anyjával. Be kell vallanom, hogy az egyik fiam, mikor egészen kicsi volt ? miután látta saját kínlódásomat, és azt, hogy nincs mellettem férfi, akire bizonyos dolgokban támaszkodhatnék ? valóban megajándékozott egy ?A nap férje? feliratú kuponnal. Annyira szerette volna jóvá tenni a dolgokat ? ahogy Henry is, a saját anyja számára ? nyilatkozta Joyce Maynard a Kirkus Review-ben.

Joyce Maynard, a széles körben elismert amerikai írónő lélegzetelállító és szívszorító történetet mesél el szerelemről, szexről, kamaszkorról és végzetes árulásról egy ifjú kamasz szemén keresztül ? és annak a férfinak a nézőpontjából, akivé ez a fiú válik ? A történet megindító, a cselekmény pörög; jól bizonyítja, hogy Maynardot nem véletlenül tartják a történetmesélés mesterének. Megszállott humanista, aki kiválóan ráérez a szív problémáira ? írta a People. ? Kitörölhetetlen, precíz képet fest a kora kamaszkorról. ?elgondolkodtató, magával ragadó regény ? olvasható a Dallas Morning News-ban.

Joyce Maynard több mint négy évtizede foglalkozik írással; eddig hat regényt, köztük a To Die Fort, és négy ismeretterjesztő munkát írt. Otthon a világban címmel megjelent sikerlistás visszaemlékezéseit tizenegy nyelvre fordították le. Az ötgyermekes édesanya ? gyerekei közül három már nagykorú ? Kalifornia északi részén él. ? Joyce Maynard a legjobb formáját hozza a Nyárutóban. Olyan regény ez, amit egyszerűen nem szabad kihagyni ? mondta róla Jodi Picoult.

A szerelemről, szexről, kamaszkorról és végzetes árulásról egy kamasz szemén keresztül szóló szívszorító történetet az Alexandra Kiadó gondozásában jelent meg. A regény alapján készült filmet Kate Winslet és Josh Brolin főszereplésével február 6-tól játsszák a hazai mozik. Rendező: Jason Reitman. A film forgalmazója a UIP Duna Nemzetközi Film Kft. A kötet a filmes plakát borítójával került kiadásra 2999 forintos áron ? tudatta Jusztinger Brigitta PR-menedzser.

1 hozzászólás

  1. Az Alexandra Kiadó vendégeként Budapestre látogat Joyce Maynard, a nagy-sikerű Nyárutó című regény szerzője. Ebből az alkalomból szeptember 23-án kedden 18 órakor a Puskin Mozi Metropolis termébe filmvetítéssel egybekötött közönségtalálkozót szervezünk a Nyárutó című film kapcsán. A film vetítését követően Veiszer Alinda beszélget Joyce Maynarddal, majd a szerző ezt követően dedikál is. Jegyek 1000 forintos áron a Puskin Moziban válthatók. Másnap, szeptember 24-én szerdán 18 órakor dedikálással egybekötött könyvbemutatót tartunk Veiszer Alinda moderálásával a Nyugati téri Alexandra Pódiumon.

    Joyce Maynard tizenöt könyvet jegyez, melyek közül eddig három jelent meg magyarul: a Baby Love című regény 1987-ben, az Otthon a világban 2006-ban, a Nyárutó címűt pedig 2013-ban adta ki az Alexandra Kiadó. A szerző legújabb regénye Lány a hegyen címmel novemberben jelenik meg kiadónknál. Joyce Maynard jelenleg a legnevesebb amerikai magazinok számára ír, s rendszeresen tart írói szemináriumokat is.