ZETApress

hírportál

Gombold a Millenárison!

Gombold újraCsehország, Magyarország, Lengyelország és Szlovákia legjobbjai Budapesten: Nemzetközivé bővül a Gombold újra! ? tudtuk meg a délelőtti sajtótájékoztatón. A Design Terminál június 8-án rendezi meg nagyszabású nemzetközi divatshow-ját, a Central European Fashion Days-ta Millenáris B csarnokában.

Az esemény ad otthont a Gombold újra! Közép-Európa pályázat döntőjének, a régió országaiból meghívott tervezők bemutatójának, szakmai konferenciának és magyar tervezők vásárának. A Design Terminál idén harmadik alkalommal hirdette meg öltözéktervezési pályázatát Gombold újra! Közép-Európa címmel, melynek záróeseményét idén, Central European Fashion Days néven vezeti be a nemzetközi közönség körében.

A szervezők célja, hogy a jövőben a meghívott tervezők bemutatója, valamint a verseny nemzetközi tematikája és zsűrije mellett a pályázat résztvevői köre is nemzetközivé váljon, ezzel létrejöjjön egy minden elemében regionális jelentőségű, új divatesemény. A Central European Fashion Days ezzel középtávon alkalmassá válhat a magyar és más közép-európai tervezők nemzetközi bemutatkozására, egyúttal növelheti Magyarország és Budapest esélyeit a régió kreatív ipari csomópontjának címéért folytatott versenyben.

A Design Terminál nagyszabású jótékonysági akció keretén belül a Central European Fashion Days rendezvény teljes jegybevételét az Ökumenikus Segélyszervezetnek ajánlja fel. Ez az esemény az első állomása annak a két éves stratégiai együttműködésnek, melyet a Design Terminál és az Ökumenikus Segélyszervezet kötött egymással. A befolyó adományok a Segélyszervezet átmeneti otthonaiban és gyermekjóléti intézményeiben zajló munkához járulnak hozzá.

2 hozzászólás

  1. Két héttel később rendezik meg a Gombold újra! döntőjét. Az eseményen nagyszabású gyűjtést szerveznek az árvízkárosultak javára. A rendkívüli árvízhelyzetre tekintettel a szervező Design Terminál nem most szombaton, hanem két hét múlva tartja meg a Gombold újra! divattervezői pályázat idei döntőjét. A június 22-i, szombati eseményen egyúttal nagyszabású gyűjtést rendeznek az árvíz károsultjainak javára. Az esemény eredeti időpontja holnap lett volna, a szervezők a rendkívüli árvízhelyzetre tekintettel döntöttek a későbbi időpont mellett.

    A Central European Fashion Days június 22-én változatlan helyszínen és programmal, a budapesti Millenáris Park B-csarnokában zajlik le. A Design Terminál a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet bevonásával az eseményen nagyszabású gyűjtés szervez az árvízkárosultak javára, továbbá a jegybevétel száz százalékából karitatív akciót valósítanak meg. A Central European Fashion Days eseményére megváltott jegyek a június 22-i, új időpontra érvényesek. A mostani hétvégét a Design Terminál csapata az árvíz elleni önkéntes munkával tölti.