ZETApress

hírportál

Karácsonyi égbolt

Az Alexandra Kiadó gondozásában a héten jelent meg az érzékeny női irodalom legújabb bestsellere, Lévai Katalin: Karácsonyi égbolt című kötete, melyet tegnap este mutattak be a Károly körúti Alexandra Könyvesház Irodalmi Kávézójában.

A szerzővel Gábor György író, filozófus beszélgetett, a 320 oldalas kötetből Tallós Rita színművésznő olvasott fel részleteket. A politikusként és szociológusként ismert írónő legújabb regényében három generáció asszonyainak XX. századon átívelő, titkokkal teli családtörténete bontakozik ki. A Karácsonyi égbolt egy tragikus szerelmi háromszög múltban fogant, de jelenig ható történetét meséli el, azoknak az embereknek a boldogságát és szenvedését, akik az elmúlt hetven évben a világnak ezen a szegletén voltak kénytelenek állandó megújulásban átélni a teljességet.

Nem hordozhatod magadban a múltadat ártatlanul, miközben minden erőddel megpróbálsz a jelenben élni. Meglepő módon a főhősnő, Laura ezt a tanulságot attól a férfitól hallja, akivel hosszú távon nem tud együtt maradni, éppen a múlt titkai miatt. Mire felfedezi, milyen leveleket rejt anyja szürke kalapdoboza, miért bonyolódott apja kettős szerelmi viszonyba, és hogyan történhetett, hogy gyermekként mégsem érzékelt ebből semmit sem, minden darabka a helyére kerül ahhoz, hogy szabadon élhesse tovább hazugságok és elhallgatások nélkül az életét.

A könyvbemutató előtt adták át a Károly körúti Alexandra Könyvesháznak az idei Hermész-díjat, mely a könyvesboltoknak adományozható legmagasabb szakmai kitüntetés. (2008-ban a Nyugati téri Alexandra Könyvesház nyerte el ezt a megtisztelő elismerést.) A 2006. szeptember 4-én megnyílt Károly körúti könyvesház több mint 5 éve szolgálja a vásárlóközönséget. Széleskörű választéka mellett kulturális programokkal és kávézóval várja látogatóit az Alexandra Irodalmi Kávéházban. A könyvesház földszintjén tavaly szeptember óta saját könyvkötészetet is működtetnek.

2 hozzászólás

  1. Az Alexandra Kiadó gondozásában októberben jelent meg az érzékeny női irodalom legújabb bestsellere, Lévai Katalin: Karácsonyi égbolt című kötete, melynek bemutatóját október 27-én tartottuk a Károly körúti Alexandra Könyvesház Irodalmi Kávézójában. Sok szeretettel hívjuk és várjuk Önöket Lévai Katalin dedikálására is november 11-én, pénteken este 6 órára, a Mammut Bevásárlóközpont Alexandra Könyváruházába, Budapest II. Lövőház u. 2-6-ba!

  2. Szép Karácsonyvárást kívánva sok szeretettel hívjuk és várjuk Önöket Lévai Katalin újabb dedikálására 2011. december 22-én, csütörtökön 17 órára, a Nyugati téri Alexandra Könyvesházba!