ZETApress

hírportál

Petra bécsi kávéja

A napokban jelenik meg az egykori népszerű televíziós műsorvezető, Palotás Petra: Bécsi kávé, pesti lány című, fordulatokkal teli regénye a Jaffa Kiadó gondozásában. Igazi csajos könyv, egy izgalmas, női író tollából. Petra néhány éve Németországba ment férjhez, most kismama. Hamarosan Budapestre érkezik, s kb. két hetet tölt itthon ? tudtuk meg Tamás Dorkától.

A bájos, vörös hajú Répássy Rebeka szereti a magas sarkú cipőket, a drágaköveket és a bécsi kávét. Nem szereti viszont a tenger gyümölcseit, a tolakodó pasikat és a feltűnést. A sors szeszélye folytán mégis egyik pillanatról a másikra az osztrák tévé képernyőjén találja magát, és a Kísérletkastély című valóságshow ígéretes szereplőjeként egy ország kíséri figyelemmel minden mozdulatát.

A tét Rebeka számára százezer euró, a hírnév, és váratlan ráadásként a szívfájdítóan jóképű producer, Marcus szerelme. A Bécsben dolgozó magyar lány igyekszik megállni a helyét a kereskedelmi tévék számára ismeretlen világában, ahol semmi sem az, aminek látszik: az ellenfelek barátnak álcázzák magukat, a segítség kerülő utakon jár, és még az igazi szerelem is álruhába bújik.

Vajon ki mozgatja a szálakat a háttérben? Mi a szerepe az eseményekben a titokzatos újságírónőnek, Fräulein Lemkének? És vajon megtartja-e Rebeka kezdeti elhatározását, miszerint nem hajlandó szerelmeskedni a kamerák előtt? Aki a rokonszenves Rebekához hasonlóan kedveli az osztrák fővárost, a karácsonyi hangulatot és a bécsi kávét, az különösen élvezni fogja a hősnő izgalmakban és fordulatokban nem szűkölködő kalandjait ? olvasható a fülszövegben.

1 hozzászólás

  1. Október 28-án, pénteken 18 órakor a Mammut Libri könyvesboltban a közönség is találkozhat a Németországban élő írónővel, akivel egy finom kávé mellett Vass Virág beszélget regényírásról, a média világáról.