ZETApress

hírportál

Megváltó a pincében

A Megváltó felszállására jöttem ? mondtam a borház bejáratnál. ? Angyal hívott meg ? folytattam, s a hölgy ijedten nézett rám. Azt hitte, meghibbantam, mert elfelejtették tájékoztatni a könyv címéről. Szerencsémre kollégája hamar kapcsolt, s a pincébe irányított. Odalenn finom epres pálinkával, rozé-, fehér- és vörösborral, meg pogival kínáltak.

Angyal László Aviator: A Megváltó felszáll című könyvét mutatta be tegnap este a Bajcsy-Zsilinszky úti Domus Virenum Borház pincéjében. A könyv az eheti 82. Ünnepi Könyvhét meglepetése lesz. Szerzője a Vörösmarty téren dedikálja majd a Bookline.hu standján. Fotóink Lantai József felvételei.

Miután Brenyó József igazgató bemutatta a kiadót, Magyar Bálint színművész olvasott fel részleteket a regényből. Szerzője elsősorban pilótának, aviatornak vallja magát. Tagja volt a magyar műrepülő válogatott keretnek, légi fotóit világszerte ismerik. Évekig az Israel Air Force Magazine munkatársa volt, majd a magyar nyelvű Aviator International repülési magazin kiadó-főszerkesztője lett.

Új politikai, repülési thrillerében hihetetlen fantáziával ötvözi napjaink politikai történéseit, kívánságait saját maga és pilóta bajtársai életének izgalmas pillanataival. A történetre ráillik a szellemdús jelző, a narratív elemek iróniával vannak átitatva, ugyanakkor hőseinek visszaemlékezései szürreális jelenetekben bővelkednek. Először találkozunk egy regényben a repülés extrém helyzeteinek irodalmi és egyidejűleg szakmai interpretálásával.

1 hozzászólás

  1. Barátaim, leendő barátaim, kedveseim és Angyal-kedvelő ismerőseim! A könyv valóban kiváló mű úgy irodalmilag, mind szakmailag. Találkozz egy Angyallal ma délután 3 és 4 óra között a Vörösmarty téren, a Bookline.hu standján, ahol dedikálja könyvét! Légy ott!